Ar ievērojamu dalībnieku skaitu noslēgusies Kalendārā konference

LVS, 13/11/2015 09:03
Kalendārā konference

12. novembrī Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā norisinājās LVS Kalendārā konference. Pieņemti svarīgi lēmumi – apstiprināts 2016. gada sacensību kalendārs un klātesošie tika iepazīstināti ar nākamā gada izbraukumu sacensību nosacījumiem.

Ievaddaļā LVS prezidents Guntis Zālītis izteica gandarījumu par plaši apmeklēto pasākumu, kurā piedalījās vairāk kā 70 LVS juridisko biedru pārstāvju. “Uzskatu, ka gads ir izdevies! Gandrīz no visiem lielākajiem Eiropas un pasaules sporta forumiem Latvijas sportisti mājās ir atveduši medaļas. Par to paldies pašiem sportistiem, viņu treneriem un ikvienai organizācijai, kas palīdzējusi šo medaļu kaldināšanā,” tā pasākuma ievadā izteicās Guntis Zālītis.

Turpinājumā tika pasniegti Eiropas Vieglatlētikas asociācijas apbalvojumi. Treneris Aldis Čākurs saņēma Eiropas Vieglatlētikas asociācijas atzinību kā 2015. gada Latvijas labākais treneris. Jāatgādina, ka viņa audzēkne Ieva Turķe izcīnīja 2. vietu augstlēkšanā Pasaules U-18 čempionātā, savukārt Klinta Bļusina – 2. vietu tāllēkšanā Eiropas Jaunatnes Olimpiādē.

Savukārt Birutai Grantiņai tika pasniegts Eiropas Vieglatlētikas asociācijas Sieviešu līderības apbalvojums. Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolā, pateicoties direktores Birutas Grantiņas nostājai, vieglatlētika ir prioritārais sporta veids. Īpašu vērību un atbalstu saņem talantīgie vieglatlēti, kuri apzinīgi un mērķtiecīgi trenējas. Mācību process tiek atbalstīts ar mācību treniņu nometnēm uz vietas novadā, Latvijā un Lietuvā. Ik gadu direktore atrod līdzekļus 12-14 labāko vieglatlētu finansēšanai mācību treniņu nometnēm Slovākijā, Spānijā, Portugālē.

Lattelecom Rīgas maratons ir saņēmis atzinību no Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas, kas piešķīrusi skrējienam IAAF Bronze Label novērtējumu.

Tam sekoja Latvijas Vieglatlētikas savienības apbalvojumi 2015. gada sacensību organizatoriem:

SacensībasOrganizatorsNorises vieta
Latvijas čempionāts U-18 un U-20 grupaiIlze StukuleKuldīga
Latvijas čempionātsIlze StukuleKuldīga
LVS kausa I posmsIlze StukuleKuldīga
LVS kausa III posmsAļona FomenkoJelgava
Latvijas čempionāts U-18 grupaiMāris KurilovičsOgre
Latvijas čempionāts U-16 un U-20 grupaiAiva JakubovskaJēkabpils
LVS kausa IV posmsAiva JakubovskaJēkabpils
Latvijas čempionāts veterāniemAiva JakubovskaJēkabpils
Latvijas čempionāts pusmaratonāSaila JansoneKuldīga
Latvijas čempionāts maratonāVilnis PriedītisValmiera
Latvijas čempionātsAigars MatisonsVentspils
Latvijas komandu čempionāts pusmaratonāSandijs Pinkulis

Turpinājumā sacensību direktors Gatis Ratnieks iepazīstināja ar 2016. gada kalendāra projektu. Pēc vairākiem ierosinājumiem un diskusijām tika apstiprināts nākamā gada kalendārs. (Kalendārs pievienots raksta pielikumā.). Tāpat klātesošie tika iepazīstināti ar nelielām noteikumu izmaiņām sacensību organizēšanā.

Izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs iepazīstināja ar izlases izbraukumu sacensībām un atlases kritērijiem. (Visu informāciju iespējams atrast ŠEIT.)

Jaunatnes komisijas vadītāja Ilze Stukule teica lielu paldies visiem komisijas dalībniekiem, kuri regulāri tiekas komisijas sēdēs un diskutē par aktuālo arī ārpus sēdēm. Viņa informēja par pieņemtajiem atlases kritērijiem uz Baltijas jaunatnes sacensībām, kā arī uz Eiropas U-18 čempionātu. Ilze arī norādīja, ka treneriem lūgums informēt viņu par audzēkņu gatavību startēt Baltijas valstu sacensībās.

Pēc tam uzstājās Treneru padomes vadītājs Guntars Gailītis, kurš pastāstīja par komisijas darbību līdz šim, izstrādātajiem atlases kritērijiem 2016. gada Eiropas un pasaules čempionātiem, kā arī par mešanu disciplīnu semināru, kas notiks decembrī un par ko informācija tuvākajā laikā būs LVS mājas lapā.

Vēl pasākumā uzstājās Valsts sporta medicīnas centra Antidopinga nodaļas vadītājs Gatis Berķis, kurš iepazīstināja klātesošos ar jaunumiem šajā nozarē. (Prezentācija un aizliegto ārstu saraksts – ziņas pielikumā.)

Paldies visiem par dalību, aktīvu diskusiju un ieguldīto darbu vieglatlētikas veicināšanā ikvienā Latvijas reģionā!