Mūžībā devies sporta žurnālists Egīls Jurisons / papildināts

Rebeka Ozolniece, 11/01/2023 15:00
Foto: LETA

Latvijas Vieglatlētikas savienība izsaka līdzjūtību sporta žurnālista Egīla Jurisona tuviniekiem.

Visa Latvijas vieglatlētu saime skumst par mūsu “sporta karalienes” uzticamākā “bruņinieka” Egīla Jurisona došanos mūžībā.

Ilgus gadus Egīls bija zinošs un objektīvs žurnālists tieši vieglatlētikā, lai gan strādājot tādos laikrakstos kā “Padomju jaunatne”, “Sports”, kā arī “Latvijas avīzē” bija jāpārzina arī citu sporta veidu specifika. Egīls kā rakstošais žurnālists bijis akreditēts daudzās jo daudzās Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos.

Šķietams, ka vieglatlētika Egīlam vienmēr bijusi sirdij tuvāka. Jaunībā bija atzīstams vidējo un garo distanču skrējējs. Trenējoties pie Elmāra Krūzes, pārstāvēja Latvijas izlasi starptautiski, tāpat arī izcīnīja augsti godalgotas vietas Latvijas čempionātos.

Egīla Jurisona personīgie rekordi vidējās un garajās distancēs, sasniegti sešdesmito un septiņdesmito gadu mijā, būtu cienījamā līmenī arī šodien: 1500m – 3:50,0; 5000m – 14:15,2; 10000m – 31:47,8 un 3000 m/šķ. – 9:19,6.

Īpaša vērtība ir Egīla sarakstītajām grāmatām par Māri Bružiku un Jāni Bojāru, par Valentīnu Eiduku un Daini Kūlu, kā arī vēl citiem.

Atmiņās un domās par Egīlu Jurisonu.

 

PAPILDINĀTS

Izvadīšana notiks sestdien, 21. janvārī, plkst. 11.00 Rīgas Krematorijā. Zemes klēpī Liepupes kapos pelni tiks guldīti vēlāk, ģimenes lokā.


Andris Staģis