Vieglatlētikas savienības kongresā pasniegtas pirmās goda zīmes

LVS, 26/03/2015 13:58

26. martā Rīgā norisinājās Latvijas Vieglatlētikas savienības ikgadējais kongress. Pasākums tika atklāts ar goda zīmju pasniegšanu vieglatlētikas cildinātājiem vairākos Latvijas reģionos.

Lai pateiktos tiem cilvēkiem, kuri veicina vieglatlētikas attīstību savā reģionā, Vieglatlētikas savienība ir izveidojusi projektu Latvijas Vieglatlētikas savienības apbalvojumi. Ikvienam juridiskajam biedram bija iespēja ieteikt kandidātus vienā no kategorijām – biroja darbinieks, pasākumu un sacensību organizatori vai tehniskie darbinieki. Un kongresā tika apbalvoti šie cilvēki, jo sporta skolas un klubi ir ļoti pārliecinoši un argumentēti norādījuši, ka viņi ir ar savu darbību ir pierādījuši savu uzticamību vieglatlētikai.

Šī projekta ietvaros tika izveidotas īpašas goda zīmes, kuru pamatā ir šī gada jaunā vizuālā identitāte. Šāda vizualitāte ir redzama arī Latvijas čempionātu medaļas. Goda zīmes ir ierobežotā skaitā un tās tiks pasniegtas īpašos gadījumos. Kongresā tika pasniegti 12 apbalvojumi.

Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Biruta Grantiņa jau gandrīz 30 gadus vada sporta un saimniecisko dzīvi un nodrošina maksimāli labvēlīgus apstākļus vieglatlētikas kā sporta veida ilgtspējīgai attīstībai. Vieglatlētika Bauskas sporta skolā vienmēr bijusi kā prioritārais sporta veids.

Daugavpilī pēdējos 10 gados vieglatlētikā populārākās sacensības ir Henrija Silova Starptautiskais turnīrs augstlēkšanā. Gadu gaitā ir bijušas dažādas grūtības sacensību organizēšanā, bet vienmēr tās ir pārvarējis šo sacensību direktors un idejas autors Jāzeps Markevičs.

Visus gadus šī turnīra galvenais tiesnesis ir bijis Jānis Petrovskis. Jānis ir teicami sagatavojis tiesnešus Daugavpilī, kuri izgājuši praksi pilsētas sacensību organizēšanā. Papildus tam Jānis visus gadus ir bijis arī Daugavpils pilsētas un novada vieglatlētikas statistiķis, veidojot labāko vieglatlētu sarakstus, ir izdotas vairāk kā desmit brošūras ar vieglatlētikas statistikas rezultātiem.

Jēkabpils pilsētā gada griezumā tiek rīkoti daudzi vieglatlētikas pasākumi - čempionāti un sacensības sporta skolas audzēkņiem, pieaugušajiem, sporta veterāniem, tautas skrējieni, sporta dienas, koptreniņi u.c. pasākumi. Baiba Grasa sporta darbā jau vairākus gadus sevi pierādījusi ar lielu degsmi un apņēmību. Baiba neskaita sportam ieguldītās brīvdienas un ir cilvēks uz kura atbalstu vienmēr var paļauties.

Kuldīgas novada sporta skola ir pateicīga Robertam Blumbergam, kurš 2013.gada 2.janvārī sāka strādāt par vieglatlētikas manēžas pārvaldnieku. Mēs esam priecīgi, ka tagad visās sacensībās ir lieliski sagatavoti sacensību sektori, kā arī inventārs vienmēr ir kārtībā un labā stāvoklī. Roberts šo darbu mīl un visi darbi vienmēr ir laikā padarīti. Sporta skolas rīkotajās sacensībās viņš uzņemas arī galvenā tiesneša pienākumus. Viņš ir pelnījis šo apbalvojumu, jo visu savu dzīvi ir veltījis vieglatlētikas attīstībai.

Latvijas Vieglatlētikas Veterānu asociācija vēlas pateikties Aivai Jakubovskai par lielo ieguldījumu vieglatlētikas popularizēšanā un attīstībā cilvēkiem pēc 30, 35 gadu vecuma, tātad veterāniem un senioriem. Aiva bija pirmā, kas organizēja vieglatlētikas sacensības telpās veterāniem, pirmā sarīkoja veterānu sporta spēles vieglatlētikā telpās, katru gadu gan ziemā, gan vasarā rīko veterāniem atklātās sacensības vieglatlētikā “Nāc un sporto”.

Liepājā vieglatlētiem vienmēr palīdz. Un Liepājas Sporta spēļu skolu ļoti veiksmīgi vada tās direktors Arturs Košeļevs. Gan skolas darbinieki, gan vieglatlēti ir pateicīgi par Artura darbu.

Vjačeslavs Grigorjevs ir vairāku Līvānu novada vieglatlētikas sacensību organizators un galvenais tiesnesis. Vieglatlētikas treneris un pirmskolas izglītības iestādes sporta metodists daudz sava brīvā laika velta bērnu sportiskajām aktivitātēm. Viņš ir arī „Mazo Olimpisko spēļu” idejas autors.

Genādijs Ļebedevs ir pierādījis sevi kā teicamu un apzinīgu vieglatlētikas sacensību organizātoru. Viņš ir ļoti ieinteresēts, lai sporta skolas "Arkādija" sacensības notiktu pēc starptautiskajiem vieglatlētikas sacensību noteikumiem. Vienmēr parūpējas, lai sacensības būtu interesantas dalībniekiem un organizē tās tā, lai dalībnieki justos kā svētkos - ar atklāšanas ceremoniju un pieklājīgu apbalvošanu.

Raitis Ravinskis ir sava darba entuziasts, nežēlo savus spēkus, enerģiju un zināšanas, ne savu brīvo laiku vieglatlētikas labā. Sabiedriskā kārtā ilgus gadus bijis Valmieras Vieglatlētikas kluba vadītājs, šobrīd aktīvi darbojas kluba valdē, ir Latvijas Vieglatlētikas savienības jaunatnes un treneru komisiju loceklis. Organizē dažādu līmeņu sacensības pilsētā, uzņemoties galvenā tiesneša darbu. Apmāca un iesaista jaunos vieglatlētus sacensību tiesāšanā. Apkopo un reģistrē Valmieras Bērnu sporta skolas un Valmieras reģiona vieglatlētikas disciplīnu rekordus. Vieglatlētika ir trenera Raita Ravinska darbs, hobijs un dzīves veids.

Dainis Lodiņš ir ilggadējs Ventspils novada BJSS treneris un sporta pasākumu organizators ar lielu darba pieredzi. Ventspils novada Ugālē viņu pazīst ikviens kā izcilu vieglatlētikas treneri. Dainis aktīvi piedalās gan vietējo, gan lielāka mēroga sporta sacensību organizēšanā un tiesāšanā. Regulāri ir galvenais tiesnesis Ventspils pilsētas un novada atklātajās vieglatlētikas sacensībās, kā arī tiesājis LR čempionātus dažādās vecuma grupās.

Vieglatlētikas savienības valde ir nolēmusi piešķirt apbalvojumu bijušajam un ilggadējam Latvijas izlases galvenajam trenerim Edvīnam Krūmam par neatlaidīgu un kvalitatīvi paveiktu darbu vieglatlētikas labā.