Ineta Radēviča piedalīsies „Kuldīgas Katrīnas kausā”

LVS, 21/12/2011 10:53
Inete Radēviča

Tieši pēc viena mēneša – 2012. gada 21. janvārī – Kuldīgas vieglatlētikas manēžā notiks starptautiskas sacensības vieglatlētikā „Kuldīgas Katrīnas kauss”, kurās piedalīsies arī 2010. gada Eiropas čempione tāllēkšanā un 2011. gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Ineta Radēviča.

„Prieks, ka jau otro gadu notiek šīs sacensības un arī šoreiz piedalīsies izcilā vieglatlēte Ineta Radēviča. Ceru, ka viņa ar savu labo piemēru iedvesmos Kuldīgas novada sportistus uz augstiem sasniegumiem. Novēlu sportistiem panākumus, jo katram sportistam gribas ne tikai piedalīties sacensībās, bet arī uzvarēt,” saka Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Šāda mēroga sacensības Kuldīgā var notikt, jo radīta atbilstoša sporta bāze – uzbūvēta moderna un mājīga manēža. Šajā manēžā ir sasniegti vairāki atzīstami rezultāti, kā arī Latvijas rekordi.

Lai arī šīs sacensības būs ziemas sezonas atklāšanas pasākums Latvijā, sacensību organizatori cer uz vairākiem atzīstamiem rezultātiem.

No Latvijas atlētiem savu dalību apstiprinājuši – tāllēcēji Jānis Leitis, Elvijs Misāns un Lauma Grīva, augstlēcējs Normunds Pūpols, sprintere Jekaterina Čekele, daudzcīņniece Laura Ikauniece, vidējo distanču skrējējs Dmitrijs Jurkevičs un citi.

Sacensībās savu dalību pieteikuši arī kuldīdznieki. Skrējēji – Anete Midrijāne (1500 m), Zane Grīnberga (400 m), Zane Andersone (300 m), Uģis Jocis (1500 m), Krista Paula Zaķe (60 m/b) un Agate Doniņa (1000 m).

Ārzemju atlēti būs pārstāvēti no Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī no Kenijas.

„Kuldīgas Katrīnas kausu” organizē Kuldīgas novada sporta skolas vieglatlētikas nodaļa sadarbībā ar Kuldīgas novada Domi un Latvijas Vieglatlētikas savienību.

Sacensību veiksmīgu norisi nodrošina sponsori – SIA „Amazone”, SIA „Vēvers”, SIA „Palsams”, SIA „Agrotehnika”, Z/S „Ezergaļi”, SIA „Pretpils”, „Elvi”, kafejnīca „Ķengurs”, „Pure Food”, „Skrīveru saldumi”, „Sportland” un „Nike”.

Informāciju sagatavoja:
Anita Zvingule
Kuldīgas novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste