Latvijas tāllēcēji izpilda paraolimpisko spēļu „A” normatīvu

LVS, 05/03/2012 16:47

Latvijas neredzīgo sporta savienības vieglatlēti sestdien izpildīja Londonas paraolimpisko „A” normatīvu Lietuvas vājredzīgo un neredzīgo sporta federācijas vieglatlētikas čempionātā Kauņā.

Lietuvas vājredzīgo un neredzīgo sporta federācijas vieglatlētikas čempionātā Kauņā no Latvijas startēja 3 dalībnieki: Edgars Kļaviņš, Konstantīns Mešalkins un Raivis Hibšmanis. Visi sportisti pārstāv LNSS (Latvijas neredzīgo sporta savienība).

Edgars (redzes grupa B3) šajās sacensībās izpildīja „A” normatīvu Londonas paraolimpiskajām spēlēm tāllēkšanā, aizlecot 6,05 metrus („A” normatīvs 5,50m) un ieguva 1. vietu, kā arī 60m distancē bija līderis. Jāpiebilst, ka viņš visos lēcienos izpildīja „A” normatīvu. Šajā sezonā Edgars normatīvu ir izpildījis trīs reizes, startējot dažādās sacensībās Latvijā. Šobrīd sportists trenējās pie trenera Ulda Kurzemnieka.

Konstantīns Mešalkins (redzes grupa B3) arī izpildīja „A” normatīvu Londonas paraolimpiskajām spēlēm tāllēkšanā, labākajā lēcienā aizlecot 5,57 metrus. Viņš ierindojās ceturtajā vietā. Sportists trijos mēģinājumos spēja pārvarēt 5,50 metru robežu. 60m distancē viņš ieguva 7 vietu. Konstantīns trenējās pie Sanda Sabajeva.

Raivim Hibšmanim (redzes grupa B2) šīs bija pirmās sacensības pēc vairāku gadu pārtraukuma. Tāllēkšanā sportistam netika ieskaitīts neviens lēciens, bet sprintā viņš ierindojās 6 vietā. Raivis trenējās individuāli.

Bez puišiem delegācijā bija arī LNSS ģenerālsekretārs Vladimirs Priede un treneris Uldis Kurzemnieks. Jāpiebilst, ka visi trīs puiši maijā dosies uz Horvātiju, kur būs iespēja kvalificēties Londonas paraolimpiskajām spēlēm.