Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā notiks 19.-20. jūlijā

LVS, 26/03/2013 11:40
Stafešu skrējieni starp Baltijas valstīm vienmēr izraisa vislielāko intrigu.
Foto: prezidentabalva.lv

Šovasar Jāņa Daliņa stadionā jau 19. reizi notiks tradīcijām bagātākās vieglatlētikas sacensības - „Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā”. Sporta karalienes pasākums ar Baltijas valstu izlašu dalību šogad Valmierā notiks 19.-20. jūlijā.

Pagājušais gads šo sacensību vēsturē bija kā pagrieziena punkts. Līdzšinējo formātu, kur sacensība notika starp Latvijas novadiem, nomainīja Baltijas valstu mačsacīkste, kur savā starpā spēkiem mērojās labākie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izlases sportisti. Šis formāts viennozīmīgi sevi attaisnoja, radot daudz lielāku intrigu skaitītājiem, dalībniekiem un sporta pasākuma baudītājiem. Bez latviešiem, lietuviešiem un igauņiem, Valmierā startēja sportisti arī no sešām citām valstīm, kuru vidū bija pārstāvji no Dienvidāfrikas Republikas, Kenijas un Paragvajas.

18. Prezidenta balvas laikā tika uzstādīti arī vairāki ļoti augstvērtīgi rezultāti. Pie individuālās balvas, labojot Latvijas rekordu 3000 metru šķēršļu skrējienā, tika Poļina Jeļizarova. Savukārt Vadima Vasiļevska raidītais šķēps 86,50 metru tālumā, deva uzvaru vīriešu konkurencē. Komandu cīņā pie uzvaras izdevās tikt Latvijas izlasei (319 punkti), kura apsteidza gan Lietuvas (275), gan Igaunijas (228) atlētus.

Šovasar Valmiera atkal ir gatava uzņemt labākos vieglatlētikas sportistus no Baltijas un citām valstīm. Sacensību norises laiks ir 2013. gada 19. un 20. jūlijs. Jau 2012. gada Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā pierādīja, ka spēj pulcēt labākos Baltijas valstu sportistus, veidojot lielisku konkurenci un sasniedzot augstvērtīgus rezultātus.

Ne velti 2012. gada 7. decembra Valmieras sporta laureātā "Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā" ieguva atzinību, kā 2012. gada labākais sporta pasākums Valmierā! Valmiera ar organizatoru komandu turpinās iesākto darbu, lai Prezidenta balvas pasākumu kvalitāte tiktu pacelta vēl augstākā līmenī arī šovasar.

Valmieras pilsētas pašvaldības atzinība