Labākie Prezidenta balvas sportisti saņems līdz 1500 EUR

LVS, 02/07/2013 08:31
Foto: Juris Bērziņš - Soms

Valsts prezidenta balvas vieglatlētikas sacensībās, kuras notiks Valmierā 19. un 20. jūlijā, sportisti cīnīsies arī par vērtīgām naudas balvām. Tiks prēmēti visu disciplīnu uzvarētāji, bet vislielāko naudas balvu 1500 EUR apmērā iegūs augstvērtīgākā rezultāta ieguvēji vīriešu un sieviešu konkurencē.

Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensībās vieglatlētikā Valmierā ik gadu tiek uzrādīti augstvērtīgi rezultāti. 2012. gada sacensībās Jāņa Daliņa stadionā, savus sezonas labākos rezultātus uzrādīja mūsu olimpiskais vicečempions Vadims Vasiļevskis, raidot šķēpu 86,50 metru tālumā, un Poļina Jeļizarova, labojot Latvijas rekordu 3000 metru šķēršļu skrējienā par 18 sekundēm! Sasniedzot šādus augstas klases rezultātus, abi sportisti izpildīja Londonas Olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvus.

Lai veicinātu konkurenci un piesaistītu labākos Baltijas sportistus arī šāgada sacensībās, Valsts Prezidenta balvas rīkotāji: SIA „Vidzemes Olimpiskais centrs” un Valmieras pašvaldība, ir parūpējušies par vērtīgām naudas balvām. Uzrādot Olimpisko spēļu A vai B normatīvam atbilstošu rezultātu, sportists balvā iegūs 500 – 1500 eiro lielu naudas prēmiju. Četrās prestižākajās disciplīnās: 100 metru sprints, 110 un 100 metru barjerskrējiens, tāllēkšana un šķēpmešana, sportists iegūs 1500 EUR naudas balvu, ja uzvarēs savā konkurencē ar A normatīvu, bet 1000 EUR, ja tiks uzrādīts B normatīvs. Savukārt pārējās disciplīnās naudas balva būs 1000 EUR par uzvaru ar A normatīvu, un 750 EUR par uzvaru ar B normatīvu.

Sacensību formāts paredz, ka Baltijas valstu izlases savā starpā sacentīsies par Valsts Prezidenta balvu komandu kopvērtējuma ieskaitē. Katrā disciplīnā startēs pa diviem izlašu sportistiem, kuri krās punktus kopējā ieskaitē. Tomēr Prezidenta balvas nolikums paredz, ka vieglatlētikas sacensībās var piedalīties arī vairāk par dieviem atlētiem vienā disciplīnā, kā arī sportisti no citām valstīm. Šie vieglatlēti gan nepiedalīsies Baltijas valstu izlašu cīņā par Prezidenta kausu, bet cīnīsies par individuālajām naudas balvām, kuras tiks piešķirtas attiecīgās disciplīnas uzvarētājam un augstvērtīgo rezultātu uzrādītājiem. Pērn Valsts Prezidenta balvas vieglatlētikas sacensībās startēja sportisti arī no Kenijas, Dienvidāfrikas, Paragvajas, Krievijas un Gruzijas.

Sporta pasākumu rīko Valmieras pilsētas pašvaldība, SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs" un Latvijas Vieglatlētikas savienība. Vairāk informācijas par Valsts Prezidenta balvu vieglatlētikā meklēt oficiālajā sacensību mājas lapā: Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā

Sacensību uzvarētāji savā disciplīnā saņems šādas naudas balvas:

SasniegumsBalva
Uzvarētājs individuālajā disciplīnā50 €
Uzvarētāji stafetes skrējienā200 €
Uzvarētājs individuālajā disciplīnā uzrādot OS A normatīvu750 €
Uzvarētāji stafetes skrējienā uzrādot OS A normatīvu200 €
Otrā vieta individuālajā disciplīnā uzrādot OS A normatīvu500 €
Otrā vieta stafetes skrējienā uzrādot OS A normatīvu150 €
Trešā vieta individuālajā disciplīnā uzrādot OS A normatīvu250 €
Trešā vieta stafetes skrējienā uzrādot OS A normatīvu100 €
Uzvarētājs individuālajā disciplīnā uzrādot OS B normatīvu500 €
Otrā vieta individuālajā disciplīnā uzrādot OS B normatīvu250 €
Trešā vieta individuālajā disciplīnā uzrādot OS B normatīvu150 €
Augstvērtīgāko rezultātu uzrādītāji (vīrietis un Sieviete)1500 €
Sasniegums TOP disciplīnās *Balva
Uzvarētājs individuālajā disciplīnā uzrādot OS A normatīvu1500 €
Otrā vieta individuālajā disciplīnā uzrādot OS A normatīvu1000 €
Trešā vieta individuālajā disciplīnā uzrādot OS A normatīvu750 €
Uzvarētājs individuālajā disciplīnā uzrādot OS B normatīvu1000 €
Otrā vieta individuālajā disciplīnā uzrādot OS B normatīvu750 €
Trešā vieta individuālajā disciplīnā uzrādot OS B normatīvu500 €

(*) TOP disciplīnas: 100 metru skrējiens, 110 m/100 m barjerskrējieni, tāllēkšana un šķēpmešana.

VIDEO: