Sporta veterāni 50. jubileju svinēs Jēkabpilī

LVS, 03/07/2013 18:25

Jēkabpils, 13. - 14.jūlijs.

Galvenais ir nevis uzvarēt, bet piedalīties cīņā par uzvaru.

(Pjērs de Kubertēns)

Vecums nav šķērslis, tas ir tikai ierobežojums, kuru uzliec savam prātam.

(Jackie Joyner-Kersee)

Viens cilvēks, kurš nododas sportam, ir labāk kā desmit, kuri to apspriež.

(Knute Rockne)

Ar šiem un vēl daudzu citu sportistu patiesajiem atzinumiem varētu uzsvērt katra sportiskā pasākuma būtību.

Pavisam drīz Jēkabpils divu dienu garumā tiks nominēta par Sporta pilsētu, jo

13.-14.jūlijā Sporta Veterānu Savienības 50.sporta spēļu ietvaros vienkopus pulcēsies aktīvākie Latvijas un ārvalstu vecmeistari, lai ,,sporta karalienes’’ – vieglatlētikas arēnā sacenstos par labākajiem rezultātiem un rekordu labojumiem dažādās disciplīnās. Tas ir viens no varenākajiem sporta veidiem, kas veterānu pulkā vieno vairākus simtus sportistu , kurā veidojas kopīga emocionāli sportiskā sajūta, tiek uzņemts enerģijas lādiņš, un apkārt virmo satikšanās un kopā būšanas prieks.

      Sporta spēļu laukumos savā meistarībā un cīņas degsmē mērosies volejbola, futbola, basketbola un handbola spēles lietpratēji.

      Jubilejas sporta spēļu ietvaros pēc sportiskā pasākuma, plkst.19:00 Likteņdārzā tiks atklāts piemiņas akmens represijās cietušajiem sportistiem. Šai vietai ir varens spēks, kurā iespējams gūt mierinājumu pagātnei, smelties spēku šodienai un iedvesmoties nākotnes sapņiem!

Plkst. 21:00 Jēkabpils stadionā sportiskā solī ar plašu vērienu atklāšanas parādē dosies sacensību dalībnieki, lai visa Latvija sasauktos sportiskajā sveicienā. Jubilejas neatņemama sastāvdaļa ir svētku koncerts, kuru sniegs Jēkabpils pilsētas nenogurdināmie dziesmu un deju svētku dalībnieki. Sportiskos mirkļus ar mums kopā izdzīvos pilsētas un sporta pasākumu talismans ,,Lusilla’’. Par neaizmirstamu balli enerģiskajiem sportistiem parūpēsies grupa ,,Liepavots’’, kas ļaus baudīt svētku sajūtu līdz pirmajiem gaiļiem.

      Pasākuma rīkotājiem - Lūša enerģiju, ātrumu un izturību! Dalībniekiem, lai tīkamas atmiņas par labo pārmaiņu pilsētu – Jēkabpili.

      Lai šie sporta svētki ir svētki mums visiem!

 

                                                                                                                  Aiva Jakubovska