Vieglatlēti-seniori ar Latvijas vārdu sirdī ceļā uz Madridi

LVS, 08/03/2018 11:00

No 19. līdz 24. martam Spānijas galvaspilsētu Madridi iekaros Eiropas spēcīgākie vieglatlētikas vecmeistari, lai godīgā cīņā un spēcīgā konkurencē cīnītos par Eiropas čempiontituliem sporta karalienes - vieglatlētikas arēnā.

Latviju Madridē pārstāvēs 32 vieglatlētikas seniori, kuri gatavi aizstāvēt savu valsti Latvijas simtgadei par godu, cīnoties katrs savas vieglatlētikas izvēlētajā disciplīnā. Latvija var! Tā teiks ikviens sporta vecmeistars, iesoļojot Madrides sporta manēžā. Kā ierasts, kuplā sastāvā startam gatavi soļotāji – Brigita De Coppet, Normunds Ivzāns, Andris Alksnis, Harijs Āboliņš, Madars Breide, Guntis Balodis, Raitis Lērme un Broņislavs Vucens. Skriešanas disciplīnās startam nobrieduši – Leontīne Vītola, Dace Faituša, Ludmila Ņefjodova Volkova, Arvīds Zeps, Andrejs Bondarevs un Gatis Brakanskis. Vieglatlētikas tehnisko disciplīnu pārstāvji – Maija Jakobsone, Dace Brakanska, Ināra Fjodorova, Ilona Kojaloviča, Laila Pētersone, Mārīte Vasiļjeva, Ligita Ziemane, Ilga Buntika, Dainis Kūla, Uģis Lasmanis, Juris Lebedoks, Pēteris Valdmanis, Māris Eglītis, Aleksejs Iļjušins un Jānis Zagorskis. Izaicinājumam uz pieccīņu, un ne tikai, sevi pieteikuši – Mārīte Vilcāne, Valdis Cela un Jānis Mankovskis. Sportistu vidū ir daudz pieredzējušu vieglatlētu, kuri jau vairākkārt Latvijas vārdu nesuši gan pasaules, gan Eiropas čempionātos, tāpēc mēs, līdzjutēji, nešaubāmies par kārtējām izcīnītām medaļām un Latvijas vārda slavu un godu Madridē!

Kosmopolītiskā pilsēta sportistus uzņems ar savu šarmu un dos pārliecību katram par sevi savu izvirzīto mērķu īstenošanā. Madride sasildīs Latvijas sportistus no ieilgušās ziemas un piedzīvotajiem saliem februāra nogalē.

Komandas gars ir viena no svarīgākajām iezīmēm, dodoties uz svešu zemi, tāpēc Latvijas komandas vadītājām Dacei Brakanskai un Ilonai Kojalovičai, kuras Latvijas vieglatlētu vienotajā saimē uzturēs kopības sajūtu un vajadzīgā brīdī uzšķils dzirksteli, vēlam smelties enerģiju ne tikai no Spānijas saules stariem, bet arī no spāņu neuzkrītošā šarma, kaisles un karstasinības.

Bez cīņas nav uzvaras. Dažkārt uzvara nenozīmē kāpt uz goda pjedestāla, uzvara tiek sasniegta arī tad, kad esi izlicis visus savus spēkus, lai godam cīnītos ar saviem konkurentiem līdz enerģijas izsīkumam un savai sirdij sakot: Godīgi un līdz galam!

Ceļamaizei šoreiz viedi vārdi: Neapjukt no piedzīvotiem zaudējumiem un neapreibt no pirmajām medaļām!

Laine Kreicere
Viceprezidente

Latvijas Vieglatlētikas Veterānu Asociācija