Gailums: “Man beidzot ir arī labs rezultāts finālā”

Rebeka Ozolniece, 13/06/2024 12:39
Foto: Guntis Bērziņš

Patriks Gailums trešdien Romā ar rezultātu 82.28m izcīnīja septīto vietu šķēpmešanā, atkārtojot Latvijas sportistu augstāko sasniegumu šajā čempionātā.

“Esmu apmierināts. Izdarījām savu darbiņu un izspiedām visu, ko varējām. Tehniskais izpildījums, es teiktu, bija labāks nekā kvalifikācijā, bet emociju – drusciņ mazāk. Ja starts ir iepriekšējā dienā, tas daudz patērē. Ķermeni mēs forši dabūjām atpakaļ ierindā, prātu arī – uz kādiem 80%. Esmu priecīgs – man beidzot ir arī labs rezultāts finālā, un es nekaunos par to, ko izdarīju šodien,” ar startu apmierināts bija šķēpmetējs, kurš Romā divu dienu laikā sasniedza divus labākos šīs sezonas rezultātus.

“Šis rezultāts man vēl vairāk palīdzēs kvalifikācijā olimpiskajām spēlēm, jo tagad es pakāpos par kādām divām vietām uz 28. pozīciju. Saraksts ir blīvs, un katrs starts ir ļoti svarīgs. Neteiksim, ka šis rezultāts var atslābināt, bet tas man drusciņ ļauj pataupīties svarīgākiem startiem – Latvijas čempionātam, piemēram,” uz nākamo mērķi – Parīzes olimpiskajām spēlēm norāda Patriks.

“Visa līdzšinējā sezona ir bijusi pakārtota Eiropas čempionātam, kas ir beidzies šodien, un olimpiādei. Protams, uz Olimpiskajām spēlēm vēl ir jātiek, un arī šobrīd man neviens biļeti rokās nav devis. Vēl būs jācīnās par vietu zem saules. Man bija piedāvājumi braukt uz bronzas kategorijas mačiem, bet tagad man uz tiem vairs nav jāskrien. Es varu vairāk pievērsties veselībai, savākt sevi un nestresot par liekiem startiem,” uzsver 26 gadus vecais sportists.