Sietiņa: “Gribēšana bija lielāka par tehnisko izpildījumu”

Rebeka Ozolniece, 12/06/2024 15:56
Foto: Guntis Bērziņš

Otrdien šķēpmešanas sacensību finālā abas Latvijas sportistes finišēja blakus. Anete Sietiņa ar 59.34 metriem ieņēma septīto vietu, bet Līna Mūze-Sirmā ar 58.58 metriem bija vietu zemāk.

“Šodien sasniegto vērtēju ar septiņi. Septītā vieta un pirmais Eiropas meistarsacīkšu fināls. Septītā vieta nav slikta, bet es no sevis gaidīju daudz lielākas lietas un zinu, uz ko esmu spējīga. Šī vieta šodien manas cerības noteikti neattaisnoja,” par rezultātiem saka Anete.

“Tie bija slikti un neizdevušies metieni. Gribēšana bija lielāka par tehnisko izpildījumu. Neizgāju cauri kustībai pa punktiem. Vienkārši gribēju mest. Tā šobrīd ir problēma, ar ko ir jātiek galā,” skaidro šķēpmetēja.

“Kad iepriekšējo reizi runājām pēc kvalifikācijas pirmās grupas sacensībām, biju diezgan pārliecināta, ka ir nereāli tikt finālā ar 57.71 metru metienu. Tāpēc aizgāju uz dopinga kontroli, sēdēju un analizēju lietas. Priekšā man ieslēdza televizoru, un uz ekrāna sarakstā joprojām biju divpadsmitā. Bija aizvadītas divas metienu sērijas, un sāku domāt, ka varbūt jāatsildās un varbūt man rītdien tomēr vēl būs jāmet,” ar notikuiem dienu iepriekš dalās Anete.

“Dopinga kontrolē sagaidīju kvalifikācijas beigas, biju nenormāli priecīga, ka man ir dota vēl viena iespēja, un es to gribēju uz visiem 100 procentiem izmantot. Taču šodien man to sanāca izmantot uz 200 procentiem, kas man ļoti traucēja. Man gribēšana šodien nāca ārā pa visurieni – ausīm, acīm… Un tās bija par daudz,” atzīst šķēpmetēja, kurai šis bija labākais rezultāts divos Eiropas čempionātos.

Mūze-Sirmā labāko rezultātu sasniedza otrajā metienā, bet pēdējo mēģinājumu neizmantoja.

“Zigis (treneris Zigismunds Sirmais) jau pēc ceturtā metiena teica, ka vajag apstāties, jo par medaļām es šodien cīnīties nevarēju. Man jāatzīst, ka visas meitenes, kuras bija virs manis, šodien bija spēcīgākas par mani. Bet man ir jābūt apmierinātai – astotā vieta Eiropā. Sāku sacensības ar 22. vietu Eiropas rangā, jo mans rezultāts šosezon ir pieticīgs 58.91 metri. Un es neesmu bēdīga, jo to, kurš nav ne uz ko cerējis, nepiemeklē vilšanās. Šodien tā es arī jūtos,” aizvadītās sacensības vērtēja Līna.

“Izvēlējos nemest iesildošos metienus, jo elkonis sāpēja arī treniņu stadionā. Ar katru metienu kļuva arvien sliktāk, bet pēc piektā sāpju dēļ nevarēju šķēpu noturēt virs galvas. Tāpēc izvēlējos labāk pasaudzēt sevi, jo šogad ļoti svarīgas ir olimpiskās spēles,” skaidroja šķēpmetēja.

“Šodien varu teikt, ka Latvijas čempionātā visticamāk nestartēšu, jo līdz olimpiskajām spēlēm ir ieplānoti tikai daži starti, un arī Eiropas čempionāts bija zem jautājuma zīmes. Tomēr ar Zigi, spītējot dakteriem, izvēlējāmies braukt uz šejieni, un viņš teica, ka ir lepns par to, ko es izdarīju, ko es spēju šeit parādīt. Vienmēr rezultāts nav tāds, kādu to gribētos, vai tāds, pie kāda biju pieradusi pagājušajā gadā, bet sirds ir mierīga, jo es izdarīju maksimumu no tā, ko šodien varēju,” saka šķēpmetēja.

“Zinu, ka man ir olimpiskās spēles, zinu, ka man jau ir biļetes uz tām. Darīšu visu, lai sagatavotos, atjaunotos un būtu vesela, jo šādi mest ir ļoti nepatīkami – ar tādām sāpēm pat ar pretsāpju zālēm un sildošo gēlu es šosezon tādas sacensības atkārtot nevēlos. Pirmais uzdevums ir izārstēties, atrast, kas ir par vainu, trenēties un cīnīties olimpiskajā stadionā,” par nākotnes plāniem saka Līna, piebilstot, ka par 99% ir pārliecināta, ka Latvijas čempionātā nestartēs. Ir apstiprināta dalība Dimanta līgas posmā Londonā, kur šķēpmetēja visticamāk startēs, vērtējot fizisko formu pirms olimpiskajām spēlēm.