Elvijs Misāns aizlec astoņus metrus

LVS, 25/02/2011 18:42
Elvijs Misāns
Foto: www.kuldliiga.ee

Šodien Rīgas sporta manēžā norisinājās Latvijas vieglatlētikas savienības (LVS) kausu izcīņa telpās, kur ar lielisku personisko rekordu uzvaru tāllēkšanas sektorā izcīnīja Elvijs Misāns - 8.00 metri. Šis rezultāts šosezon ir desmitais labākais Eiropā un 14. labākais pasaulē.

LVS kausu izcīņā Elvijs Misāns vispirms uzvarēja 60 metru skrējienā un uzreiz pēc tam startēja tāllēkšanas sacensībās. Trešajā mēģinājumā Misāns laboja savu personisko rekordu par 14 centimetriem, aizlecot 7.84 metrus, taču pēdējais (ceturtais) lēciens izdevās vēl krietni labāks - tieši 8 metri, kas ir arī labākais Latvijas sportistu rezultāts šosezon.

Līdz ar to Elvijs ir izpildījis LVS noteikto kvalifikācijas normu (7.90m) dalībai Eiropas čempionātam telpās Parīzē (4.-6. marts), taču normatīvu izpildīšanas termiņš bija līdz 20. februārim, tāpēc šobrīd vēl nav īsti skaidrs, vai sportists startēs Eiropas čempionātā.

Par uzvaru sacensībās Elvijs tika apbalvots ar sponsoru NIKE dāvanu karti (visu disciplīnu uzvarētājiem), kā arī par sasniegto rezultātu saņēma naudas prēmiju Ls 140.00 apmērā. Latvijas rekords sacensībās telpās pieder Artūram Āboliņam - 8.11 metri (2006. gads, ASV).

60 metros dāmām uzvarēja Jekaterina Čekele - 7.56 sekundes, tāllēkšanā sievietēm uzvarētāja daudzcīņniece Aiga Grabuste. Kārtslēkšanā vīriem labākais Pauls Pujāts - 5.25m, bet augstlēkšanā sievietēm uzvarēja Natālija Čakova.