IAAF „Jauno vieglatlētu diena” Jēkabpilī

LVS, 20/05/2012 11:48

Sestdienā Jēkabpilī notika šīs sezonas pirmās lielākās sacensības jaunajiem vieglatlētiem – tradicionālā IAAF „Jauno vieglatlētu diena”. Sacentās juniori un „A” grupas jaunieši.

Uzreiz jāatzīmē šķēpa metēju un kārtslēcēju rezultāti. Tiesa, kārtslēcēji-vīri startēja ārpus konkursa un viņu rezultāti ir: Mareks Ārents – 5,20 m, Pauls Pujāts – 5,10 m, bet Krista Obižajeva bija vienīgā jauniešu sacensību dalībniece un viņas pirmais jaunās sezonas rezultāts ir 3,70 m.

Šopavasar progresējuši vairāki mūsu šķēpa metēji. Sacensībās Jēkabpilī uzvarēja juniors Mārcis Grēns – 65,12 m un jaunietis Gatis Čakšs – 71,32 m. Savukārt Anetes Kociņas rezultāts 51,57 m ir jauns Latvijas „A” grupas jauniešu rekords, jo sākot ar šo gadu, jaunietes met 500 g smago šķēpu.

No citiem rezultātiem jāatzīmē Dailas Žukauskas veiktais 1,70 m augstums un Evelīnas Petunovas 41,10 m tālais diska raidījums – jauns personīgais rekords un šogad Latvijā labākais rezultāts.

Mēneša sākumā Jēkabpilī notika divu izcilu tās puses vieglatlētu – lodes grūdēja Jura Bērziņa un soļotāja Pētera Zeltiņa piemiņas sacensības. LVS mājaslapā beidzot publicēti arī šo sacensību rezultāti – daži no tiem ir patiesi cerīgi. Tā jaunā Rēzeknes skrējēja Gunta Latiševa-Čudare 400 m veikusi 55,55 sek. Var tikai piebilst, ka sestdien Itālijā, klubu čempionātā Gunta distanci veikusi vēl ātrāk – 55,11 sek. Tā, ka sacensības Itālijā turpināsies arī svētdien, tad apskats par šīm sacensībām, kurās startē kupls latviešu vieglatlētu pulciņš, būs nedaudz vēlāk. Varu tikai pavēstīt, ka uzvaras Itālijā izcīnījušas arī Valērija Linkeviča 1500 m skrējienā – 4:39,26 un Aiga Grabuste 100 m barjerskrējienā – 13,71 sek., bet Santa Matule bija otrā trīssoļlēkšanā – 13,31 m.

Un vēl kāda vēsts no ārzemēm. Brazīlijas „Grand Prix” sacensībās Sanpaulu mūsu tāllēcēja Lauma Grīva aiz piecām brazīlietēm un vienas ASV tāllēcējas ar rezultātu 6,25 m bija septītā. Ar rezultātu 6,85 m uzvarēja Pekinas olimpiskā čempione Murena Megija.

Izmantotais avots: parSportu.lv