Biruta Grantiņa saņem Eiropas Vieglatlētikas asociācijas apbalvojumu

LVS, 12/11/2015 15:28
Biruta Grantiņa, saņemot Eiropas Vieglatlētikas asociācijas apbalvojumu

12. novembrī LVS rīkotajā Kalendārajā konferencē tika pasniegti Eiropas Vieglatlētikas asociācijas apbalvojumi. Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Biruta Grantiņa saņēma Eiropas Vieglatlētikas asociācijas Sieviešu līderības apbalvojumu.

Eiropas Vieglatlētikas asociācija ir izveidojusi Sieviešu Līderības apbalvojumu ar nolūku novērtēt un atbalstīt sieviešu aktivitātes vieglatlētikas labā. Šī apbalvojuma galvenais mērķis ir izcelt sieviešu nenovērtējamo darbu, kā arī iedvesmot citus, lai strādātu sporta labā.

Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolā, pateicoties direktores Birutas Grantiņas nostājai, vieglatlētika ir prioritārais sporta veids. Īpašu vērību un atbalstu saņem talantīgie vieglatlēti, kuri apzinīgi un mērķtiecīgi trenējas. Mācību process tiek atbalstīts ar mācību treniņu nometnēm uz vietas novadā, Latvijā un Lietuvā. Ik gadu direktore atrod līdzekļus 12-14 labāko vieglatlētu finansēšanai mācību treniņu nometnēm Slovākijā, Spānijā, Portugālē.

Vajadzības gadījumā atbalsts tiek sniegts vieglatlētu startiem Eiropas čempionātā un labāko jauniešu startiem citās starptautiskās sacensībās. Pateicoties B.Grantiņas aktivitātēm, talantīgākie jaunieši tiek virzīti mācīties Murjāņu sporta ģimnāzijā un finansiāls atbalsts labākajiem sportistiem tiek piesaistīts arī no privātiem uzņēmumiem.

Bauskas novada sporta skolā Birutas Grantiņas vadīšanas laikā izauguši: Pekinas Olimpisko spēļu vicečempions Ainārs Kovals, Atēnu Olimpisko spēļu olimpiete Dace Ruskule, Eiropas U-23 čempionāta godalgotās vietas ieguvējs Atis Vaisjūns, talantīgie jaunie vieglatlēti – Jānis Baltušs, Ģirts Dubinskis, Latvijas rekorda īpašnieks U-16 šķēpa mešanā Roberts Gļauda, soļotājs Artūrs Makars, Elīza Puķāne 2015.gadā izcīnīja iespēju piedalīties Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā Tbilisi, Gruzijā.

Pēc B.Grantiņas iniciatīvas un darba grupā izstrādātajiem normatīvajiem aktiem katru gadu Bauskas novada pašvaldības apbalvo ar naudas balvām Bauskas novada labākos sportistus.

Biruta Grantiņa, mācoties skolā, ir bijusi vieglatlēte sprintere. Labākie rezultāti: 200m – 26.0s (1971.gadā), 100m – 12.8s (1970.gadā). Savukārt Latvijas rekordiste U-16 vecuma grupā 300 metru barjerskrējienā ar rezultātu 43,5s Ginta Toma (1975. dz.g.) ir Birutas Grantiņas, vieglatlētikas treneres, audzēkne.

Biruta izveidojusi Bauskas novada un Zemgales reģiona bērnu un jauniešu vieglatlētikas sacensību sistēmu, iesaistot vieglatlētikas sacensībās bērnus no 7 gadu vecuma. Pateicoties Birutas Grantiņas labajām vadītājas un līdera spējām, ir izveidota stabila sporta sistēma Bauskas novadā un Zemgalē. Biruta Grantiņa aktīvi iesaistās visa Latvijas Jaunatnes sporta attīstībā. Bauskas sporta skolas direktore ir sabiedriski aktīva arī Bauskas novada pašvaldības darba uzlabošanā izglītības un sporta jautājumos, ir savas dzimtās vietas un Latvijas patriote. Liels B.Grantiņas ieguldījums ir vieglatlētikas materiālās bāzes attīstīšanā, Bauskas stadiona rekonstrukcijā un labiekārtošanā. Tagad direktores darba lauks saistīts ar jaunās skolas – sporta halles un peldbaseina būvniecību