U-18 jaunieši atgriezušies no Baku!

LVS, 03/06/2014 13:23
U-18 izlases komanda

Latvijas U-18 vieglatlētu komanda ir veiksmīgi atgriezusies no Baku, kur notika Eiropas Jaunatnes Triāls - atlases sacensības uz Pasaules Jauniešu Olimpiskajām spēlēm, kas notiks Ķīnā.

Neilgi pēc atgriešās Latvijā, savu komentāru par izlases startu sacensībās sniedza komandas vadītāja un Jaunatnes komisijas vadītāja Ilze Stukule.
"Esam izcīnījuši 2 kvotas - Laine Donāne šķēpa mešanā un Jūlija Tarvide augstlēkšanā, bet vēl jāgaida Eiropas vieglatlētikas asociācijas lēmums par Artūru Makaru soļošanā un Jāzepu Grozu šķēpa mešanā, kuri ieņēma vietas tūlīt aiz noteiktās kvotas.
Pavadot šis dienas kopā ar komandu, pārdzīvojot un jūtot līdzi par katru startu, par katru veiksmi un neveiksmi - esmu sapratusi, ka mūsu jaunieši izdarīja visu, ko uz to brīdi varēja. Mēs esam maza valsts, kurā ir mazāk iedzīvotāju nekā Baku. Astoņi mūsu sportisti iekļuva finālā, dažiem pietrūka tikai nedaudz, taču vērojot sacensību gaitu un rezultātus, redzu ka šo sacensību uzvarētāji uzrādīja rezultātus, kas krietni pārsniedz Latvijas pieaugušo izlases sportistu labākos rezultātus.
+30 grādu karstumā pavadījām 3 spraigas sacensību dienas, sasniedzām vairākus personīgos rekordus, Jāzeps Groza pat sacensību rekordu šķēpa mešanas priekšacīkstēs. Neskaitāmas reizes dienā mums nācās iziet drošibas kontroli, lai tiktu līdz stadionam un atpakaļ. Sacensību organizācija bija teicama, tāpat bija ļoti laipni, atsaucīgi cilvēki jebkurā no zonām, kas rūpējās par mums ēdnīcā, viesnīcā, sagaidot, pavadot un nokārtojot jebkuru mūsu jautājumu vai lūgumu.
Analizējot neveiksmes, domāju, ka arī Latvijas Olimpiādi, Latvijas Jaunatnes olimpiādi vajadzētu rīkot ar kvalifikācijas sacensībām, lai jaunieši mācītos startēt, lai pierastu pie tā, ka vajag savākties un īsā laikā labi nostartēt divreiz. Mūsu sportistiem vajag vairāk kvalitatīvu, starptautisku sacensību, lai mācītos tikt galā ar spriedzi, ar atbildību, ko no viņiem prasa. Tas nav viegli. Turpināsim mācīties, jo laikam jau tā ir, ka labākais treniņš ir sacensības.
Paldies Latvijas Vieglatlētikas Savienībai - konkrēti Guntim Zālītim, Edvīnam Krūmam, Ievai Bļusinai un Andrim Smočam - par to, ka 25 jauniešiem bija iespēja nokļūt šajās sacensībās un startēt, par to, ka lidojām ar tiešo reisu Rīga-Baku, un ka mums nebija jānīkst lidostās vairākas stundas, kā tas bija Igaunijas un Lietuvas komandām, kas lidoja caur Stambulu. Paldies arī Latvijas Olimpiskajai komitejai par finansiālo atbalstu.
Paldies visiem jauniešiem un treneriem, kas šajās sacensībās bija komanda, kas godam pārstāvēja mūsu mazo valsti Latviju. Paldies visiem jauniešu treneriem par audzēkņu gatavošanu sacesībām, par to, ka strādājat tādos apstākļos, kādi mums ir - bet tomēr spējat sasniegt labus rezultātus!
PALDIES!