Starptautiskas sacensības vieglatlētikā “Kuldīgas Katrīnas kauss 2016”

LVS, 08/01/2016 11:49
Foto: Guntis Bērziņš

Šogad Kuldīgas vieglatlētikas manēžā 16.janvārī norisināsies jau 6. starptautiskās sacensības vieglatlētikā „Kuldīgas Katrīnas kauss”. Sacensību atklāšana – plkst. 16.00.

Sacensībām pieteikušies dalībnieki no 11 valstīm. Dalībnieku sastāvā pārsvarā ir sportisti no tiem klubiem, kas piedalījušies iepriekšējos gados. Jau tradicionāli startēs dalībnieki no Azerbaidžānas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas, Ungārijas, Nīderlandes, Baltkrievijas, Grieķijas.

Kuldīgas Katrīnas kausu izcīnīs šādās disciplīnās: 60 m, 300 m un 1000 m skrējienā, 60 m barjerskrējienā, tāllēkšanā, augstlēkšanā sievietēm un kārtslēkšanā vīriešiem.

Sprinta distancē redzēsim divu olimpisko spēļu dalībnieci, lietuvieti Līnu Grincikaiti, kas jau vairākus gadus ir uzvarējusi Kuldīgas Katrīnas kausa sacensībās 60 m distancē. Šeit 2015. gada Pasaules čempionāta 3.vietas ieguvēja daudzcīņā arī Laura Ikauniece-Admidiņa, kā arī spēcīgas sprinteres no Lielbritānijas un Baltkrievijas. 300 m distancē redzēsim Latvijas rekordistus šajā disciplīnā Guntu Latiševu-Čudari un Jāni Leiti.

Kārtslēkšanā vērosim Mareka Ārenta cīņu par Katrīnas kausu ar Ungārijas un Igaunijas sportistiem, bet augstlēkšanā – 2015.gada Pasaules Universiādes sudraba medaļas ieguvēju Madaru Onužāni-Saliņu, Pasaules jauniešu čempionāta sudraba godalgas ieguvēju Ievu Turķi, 2014.gada Pasaules Jaunatnes olimpisko spēļu 9.vietas ieguvēju Jūliju Tarvidi, kā arī Latvijas labāko tāllēcēju – Aigu Grabusti, kura šogad nolēmusi startēt sev tuvās citās daudzcīņas disciplīnās.

Tāllēkšanas sektorā cīņā par Katrīnas kausu startēs Latvijas labākais tāllēcējs Elvijs Misāns, kā arī lietuvietis, Kuldīgas manēžas rekordists Tomas Vitonis.

Daudz dalībnieku pieteikti 1000 m distancē, kur būs spraigas cīņas, jo pieteikti Latvijas un Lietuvas labākie garo distanču skrējēji, kā arī pagājušā gada 3. vietas ieguvējs ungārs Matyas Tulok.

Ieeja - bez maksas.

Sacensības organizē Kuldīgas novada Dome, Kuldīgas novada Sporta skola, Sporta klubs ”Katrīna” un Latvijas Vieglatlētikas savienība.