Paziņoti datumi Pasaules vieglatlētikas sēriju pasākumiem Kali, Guandžou un Rīgā

Rebeka Ozolniece, 01/12/2021 12:00

Pasaules Vieglatlētikas padomes sanāksmē Monako apstiprināti datumi vairākiem gaidāmajiem Pasaules Vieglatlētikas skriešanas sērijas pasākumiem, tostarp arī Rīgā.

Pasaules Vieglatlētikas padome sanāksmē Monako apstiprināja datumus vairākiem gaidāmajiem Pasaules vieglatlētikas sērijas pasākumiem.

Pasaules vieglatlētikas U20 čempionāta datumi Kali, kas sākotnēji bija plānoti 2022. gada 2.-7.augusts, tiks nedaudz mainīti.

Šie čempionāti ir pārcelti par vienu dienu ātrāk, tagad tie norisināsies no 2022. gada 1. līdz 6. augustam, jo ​​vietējā organizācijas komiteja ir ieteikusi, ka šie datumi ir labāk piemēroti vajadzībām Kolumbijā.

Sestās Pasaules vieglatlētikas stafetes notiks Guandžou, Ķīnā, 2023. gada 13.–14. maijā.

Iepriekš tās notikušas Bahamu salās, Japānā un Polijā, šī būs otrā reize, kad stafetes notiks Āzijā un pirmo reizi Ķīnā. Tie kalpos kā kvalifikācijas skrējieni Pasaules vieglatlētikas čempionātam Budapeštā 2023. gadā.

Vēlāk tajā pašā gadā Rīgā, debitēs Pasaules čempionāts skriešanā (World Athletics Road Running Championships), kas notiks no 30. septembra līdz 1. oktobrim.

Šajā pasākumā tiks iekļauts esošais Pasaules čempionāts vieglatlētikā pusmaratonā, kā arī pirmais Pasaules čempionāts 5 km distancē.

Līdztekus elites čempionātiem notiks tautas skrējiens, lai ikviens skrējējs varētu piedalīties globālā šosejas skriešanas festivālā.

Vairāk lasi šeit.