Lāsma Padedze uzvar savas konferences čempionātā Lorensvilā

Andris Staģis, Statistiķis, 09/05/2021 22:28
Lāsma Padedze

Aizvadītās nedēļas nogalē sacensībās ASV startēja arī vairākas Latvijas vieglatlētes. Studentiem sākušies ļoti svarīgie augstskolu reģionālo apvienību jeb tā saucamie konferenču čempionāti.

Vienā no tiem veiksmīgi startējusi arī ogrēniete Lāsma Padedze, kura Manhetenas universitātē studē un vieglatlētikas sacensībās pārstāv šo augstskolu jau ceturto, tātad pēdējo gadu. Lorensvilas pilsētā tika aizvadīts MAAC (Metro-Atlantic Athletics Championships). Lāsma veiksmīgi startēja kā lodes grūšanā, tā diska mešanā. Lodi viņa aizgrūda 14,39 m un uzvarēja savas konferences čempionātā, bet diska mešanā ierindojās trešajā vietā ar rezultātu 44,24 m.

Luīza Velmere (Liberty univ.) sacensībās Linčburgā trīssoļēkšanā sasniedza rezultātu 11,24 m, ierindojoties septītajā vietā.

ASV jauniešu sacensībās Sietlā Amerikas latviete Alisone Neidere par vienu centimetru uzlabojusi savu šopavasar labāko rezultātu kārtslēkšanā, pārvarot augstumu 3,81 m, kas ir arī Latvijas kārtslēcēju labākais rezultāts.

Nākamās nedēļas nogalē notiks lielākā daļa ASV studentu konferenču čempionāti, kuros cerams veiksmīgi startēs arī mūsu vieglatlēti.

Andris Staģis