Sestdien ar posmu Jelgavā noslēgsies Sportland kausu 2020. gada sezona

Ieva Misāne, 16/07/2020 14:00

Vairāk nekā 400 dalībnieku sestdien piedalīsies šī gada Sportland kausa trešajā posmā Jelgavā, Zemgales Olimpiskā centra stadionā.

Par Sportland kausiem sacentīsies trīs vecuma grupu sportisti – U18, U20 un pieaugušie.

Pieteikto dalībnieku vidū ir Māra Anna Zīverte (100m), Zane Zemīte (trīssoļlēkšana), Lāsma Zemīte (100m, 100m/b), Laine Donāne (šķēpa mešana), Kristīne Blaževiča (100m/b, šķēpa mešana), kā arī Rojs Puks un Oskars Bambals (800m), Uģis Jocis un Alberts Blajs (3000m), Krišjānis Suntažs, Rolands Štrobinders (šķēpa mešana) un Mareks Ārents (kārtslēkšana). Starp pieteiktajiem dalībniekiem ir vairāki sportisti no Lietuvas. Viņu starpā arī Eiropas U23 čempione trīssoļlēkšanā (2015) Dovile Kilty.

Jelgavā vieglatlēti atgriezīsies 8. un 9. augustā, lai piedalītos Latvijas čempionātā pieaugušo un U23 vecuma grupai. Savukārt 22. augustā Jelgavā tiksies šķēpa metēji Olimpiskā čempiona Jāņa Lūša piemiņas kausā.

Sacensību sākums plkst. 12.00.

Sacensības vienlaikus būs arī Jelgavas pilsētas čempionāts un trenera Ulda Samsona balvas izcīņa vieglatlētikā. Sacensību organizatori sarūpējuši plašu balvu fondu absolūti augstvērtīgāko rezultātu īpašniekiem, labākajiem diska metējiem, Latvijas un Jelgavas pilsētas rekordu labotājiem, kā arī šo sportistu treneriem.

Visas sacensībās iesaistītās personas aicinātas ievērot LVS izstrādātās vadlīnijas vieglatlētikas sacensību organizēšanai un norisei COVID-19 izplatīšanās laikā.