Latvijā paplašina Bērnu vieglatlētikas programmu

LVS, 16/12/2019 16:00

Janvārī ar pieciem reģionālajiem posmiem tiks atklāta Bērnu vieglatlētikas programmas otrā sezona, kas Latvijā tiek īstenota ar uzņēmuma “Maxima Latvija” un Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstu. Līdz šim festivālā piedalījās 2. klašu komandas. Lai turpinātu programmas attīstību, jaunajā sezonā piedalīsies 3. klašu komandas nākamā līmeņa aktivitātēs un disciplīnās, savukārt programmai pievienosies jaunas 2. klašu komandas.

Katrā no reģionālajiem posmiem dalībnieku komandām būs iespēja iekļūt finālā, kas notiks 13. maijā Rīgā, Elektrum Olimpiskajā centrā. Ceļazīmi izcīnīs četras labākās komandas no katra reģiona katrā klašu grupā. Līdz ar to finālā kopā tiksies 40 komandas.

Festivālos aicināti piedalīties vispārizglītojošo skolu 2. un 3. klašu komandas. Komandu veido 5 meitenes un 5 zēni (komandas sastāvā var ietilpt arī 2 rezerves dalībnieki – 1 meitene un 1 zēns).

Reģionu posmos 2. klašu komandas piedalīsies šādās disciplīnās – sprinta/barjerskrējiena stafete,  formula 1,  lekšana ar lecamauklu, vardes lēciens, metiens mērķī un metiens uz ceļiem.

Reģionu posmos 3. klašu komandas piedalīsies šādās disciplīnās – sprinta/barjerskrējiena stafete, 5 minūšu izturības skrējiens, trīssoļlēkšana ierobežotā laukumā, vardes lēciens, rotējošais metiens un metiens atmuguriski pāri galvai.

Skolas aicinātas pieteikties, sūtot  savus pieteikumus, līdz 2019. gada 19. decembrim plkst. 12.00 uz e-pastu: lauris.madzuls@athletics.lv

Reģionālo posmu norises laiki un vietas:

Datums Reģions Pilsēta Norises vieta
14. janvāris Zemgale Jelgava Jelgavas Sporta halle (Mātera iela 44A, Jelgava)
15. janvāris Latgale Daugavpils Daugavpils Olimpiskais centrs (Stadiona iela 1, Daugavpils)
16. janvāris Vidzeme Valmiera Vidzemes Olimpiskais centrs (Rīgas iela 91, Valmiera)
22. janvāris Kurzeme Saldus Saldus Sporta komplekss (Jelgavas iela 6, Saldus)
23. janvāris Rīga Rīga O.Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskola (Skrindu iela 1, Rīga)


Par programmu:
Bērnu vieglatlētikas programmu apgūst jau aptuveni 13 miljoni bērnu vairāk nekā 130 pasaules valstīs, un 2018. gadā tā tika ieviesta arī Latvijā. Bērnu vieglatlētikas aktivitātes interesantā un bērniem saprotamā veidā ļauj izprast vieglatlētikas pamatdisciplīnas – skriešanu, lekšanu un mešanu – jebkurā vietā (stadionā, rotaļlaukumā, sporta zālē, u.c.), kā arī attīsta bērnu vispārējo fizisko attīstību. Programmas ietvaros izstrādāts īpašs inventārs, kas palīdz bērniem apgūt pareizus kustību pamatus. Par iespēju iegādāties programmas inventāru, aicinām sazināties ar sacensību direktoru Lauri Madžulu (lauris.madzuls@athletics.lv).

2019. gadā, piedaloties vairāk nekā 650 skolēniem, noslēdzās programmas pirmā sezona. Sportiskākās klases titulu ieguva komanda no Jelgavas 4. vidusskolas.

Plašāka informācija par festivāla norisi, uzdevumu apraksti un vizuālais atspoguļojums – pasākuma nolikumā.