16 sportisti piedalīsies Eiropas U23 čempionātā

LVS, 03/07/2019 14:00

No 11. līdz 14. jūlijam Zviedrijas pilsētā Jēvlē notiks Eiropas U23 čempionāts vieglatlētikā, kur Latvijas izlasi pārstāvēs 16 sportisti.

Čempionātā piedalīsies Patriks Gailums un Matīss Velps šķēpa mešanā, Maksims Sinčukovs un Iļja Petrušenko 400m/b, Austris Karpinskis un Valērijs Valinščikovs 400m, Eļčins Gasanovs vesera mešanā, Sindija Bukša 100m un 200m, Laine Donāne šķēpa mešanā, Patrīcija Karlīna Roshofa 200m, Kristīne Deruma daudzcīņā un Lāsma Padedze lodes grūšanā. Turklāt čempionātā piedalīsies arī 4x400m stafešu komanda – Maksims Sinčukovs, Iļja Petrušenko, Valērijs Valinščikovs, Austris Karpinskis un Daniels Bambals.

Sacensību noteikumi paredz, ka katra valsts papildus var pieteikt divus juniorus un divas juniores bez kvalifikācijas normatīva disciplīnās, kur nepiedalās konkrētās izlases dalībnieki. Līdz ar to Vieglatlētikas savienības valde un Treneru padome ir apstiprinājusi vēl četru sportistu dalību čempionātā – Artūrs Niklāvs Medveds 3000m/kav. skrējienā, Elēna Miezava 1500m, Līga Vecbērza tāllēkšanā un Daniels Bambals 800m.

Delegācijas sastāvā iekļauti treneri Viktors Beļikovs, Valentīna Eiduka, Vjačeslavs Goļinskis, Pēteris Karlivāns, Ginta Teko, kā arī komandas vadītājs Kaspars Gabaliņš-Briška un fizioterapeite Anna Vasariete.

Kvalifikācijas normatīvus izpildījuši, bet veselības problēmu dēļ čempionātā nepiedalīsies Paula Sprudzāne 100m/b, Ieva Turķe tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā, Kristaps Jaunpujens-Pujens un Jāzeps Groza šķēpa mešanā.

Kopš 1997. gada, kad notika pirmais Eiropas U23 čempionāts Somijā, Latvijas izlase ir piedalījusies visos čempionātos.

Piedaloties 22 Latvijas izlases sportistiem, Latvija visplašāk tika pārstāvēta 2009. gadā, kad kaimiņvalsts Lietuva organizēja čempionātu Kauņā. 

19 reizes mūsu izlases sportisti izcīnījuši godalgotas vietas:
Eiropas U23 čempioni – Aigars Fadejevs 20km soļošanā, Līga Kļaviņa un Aiga Grabuste septiņcīņā, Jānis Leitis tāllēkšanā, Madara Palameika, Zigismunds Sirmais un Līna Mūze šķēpa mešanā, kā arī Gunta Vaičule 400m.
Eiropas U23 čempionāta vicečempioni – Staņislavs Olijars 110m/b, Irēna Žauna 400m/b un Anete Kociņa šķēpa mešanā.
Eiropas U23 čempionāta 3. vietas ieguvēji – Irēna Žauna 400m/b, Atis Vaisjūns desmitcīņā, Ineta Radeviča tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā, Jānis Liepa, Linda Brīvule, Kārlis Alainis un Madara Palameika šķēpa mešanā.