Pasniegti Prezidenta kausi 2018.gada sacensību laureātiem

LVS, 12/10/2018 16:27

Turpinot tradīciju, svinīgā pieņemšanā pie Valsts prezidenta Rīgas pilī tika pasniegti apbalvojumi 24. Valsts prezidenta balvas izcīņas vieglatlētikā uzvarētājiem. Sacensību organizatoriem, atbalstītājiem un jaunajām vieglatlētikas zvaigznēm klātesot, Prezidenta balvas laureātus sveica Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

2018.gada sacensības ierastās norises vietas – Valmieras Jāņa Daliņa stadiona – rekonstrukcijas dēļ no 15. līdz 16.jūnijam norisinājās Ogrē, kur tikās Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas vieglatlētikas zvaigznes. Atšķirībā no citām sacensībām, Valsts prezidenta balvas izcīņas uzvarētājus individuālajās disciplīnas apbalvo uzreiz, sacensību norises vietā, savukārt Prezidenta kausu ieguvējus gan komandu, gan individuālajā kopvērtējumā apbalvo vēlāk, īpašā pieņemšanā pie Valsts prezidenta.

Šodien, 12.oktobrī, Rīgas pilī Valsts prezidenta balvu par augstvērtīgāko rezultātu individuālajā vērtējumā saņēma latviešu skrējēja Gunta Vaičule (bijusī Latiševa-Čudare) un, tāpat kā pērn, šķēpmetējs Magnuss Kirts (Igaunija). Ja pagājušogad komandu vērtējumā kauss tika pasniegts Latvijas izlasei, tad šogad šis gods tika Lietuvas izlasei, kas uzrādījusi augstākos rezultātus komandu ieskaites kopvērtējumā.

Pieņemšanā piedalījās arī jaunās vieglatlētikas zvaigznes – jaunieši, kuri 2018.gada uzrādījuši atzīstamus rezultātus Eiropas un Pasaules līmeņa sacensībās: Oļegs Kozjakovs (Eiropas U18 čempionātā 2. vieta daudzcīņā), Kristīne Blaževiča (Eiropas U18 čempionātā 2. vieta daudzcīņā) un Rūta Lasmane (Pasaules U20 čempionātā 5. vieta trīssoļlēkšanā).

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis sveica klātesošos un izteica lielu gandarījumu, ka Prezidenta balvas vieglatlētikā tradīcijas turpinās un tik īpašā brīdī, kad visas Baltijas valstis atzīmē simtgades, valstu spēcīgākajiem atlētiem ir iespēja sacensties Latvijā. Tāpat tika atzīmēts, ka cerams, 2020.gadā sacensības atgriezīsies ierastajā norises vietā, turklāt nu jau rekonstruētā Valmieras Jāņa Daliņa stadionā. Prezidents vēlēja atlētiem veiksmīgu treniņu sezonu, lai nākamajās sacensībās tiktu sasniegti vēl augstvērtīgāki rezultāti!

Jau kopš 1995. gada Valsts Prezidenta balvas izcīņa ir neatņemama vieglatlētikas kalendāra sastāvdaļa, kas pēdējos gados ir kļuvusi par vadošajām vieglatlētikas sacensībām Baltijā. Tā ir lieliska iespēja Latvijā un Valmierā vienlaikus redzēt ne tikai Latvijas vadošos vieglatlētus, bet arī Eiropas un Pasaules klases atlētus no Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Katru gadu ar savu klātbūtni sacensības pagodinājuši attiecīgā laika Latvijas Republikas prezidenti. Sacensībās vieglatlēti allaž uzrādījuši augstvērtīgus rezultātus, tādējādi uzstādot valsts rekordus, kā arī izpildot normatīvus dalībai Eiropas un pasaules mēroga sacensībās.

Informāciju sagatavoja:
Lelde Bukovska
+371 28247515