Nedēļas nogalē valsts labākie vieglatlēti piedalīsies Latvijas čempionātā

LVS, 25/07/2018 15:00

28. un 29. jūlijā Rīgā, Daugavas stadionā, notiks Latvijas čempionāts. Tā būs viena no pēdējām iespējām sportistiem izpildīt kvalifikācijas normatīvu dalībai Eiropas čempionātā, kas no 7. līdz 12. augustam notiks Berlīnē.

Sacensības vienlaicīgi būs arī Latvijas U23 čempionāts. Līdz ar to divu dienu garumā gandrīz 300 dalībnieku konkurencē tiks noskaidroti jaunie valsts čempioni pieaugušo un U23 vecuma grupā.

Savu dalību sacensībās apstiprinājuši Latvijas labākie šķēpmetēji – Zigismunds Sirmais, Rolands Štrobinders, Ansis Brūns, Gatis Čakšs un Patriks Gailums, kā arī Madara Palameika, Līna Mūze, Anete Kociņa un Sinta Sprudzāne. Sieviešu konkurencē visas četras sportistes ir izpildījušas Eiropas čempionātā normatīvu (59.00m). Savukārt Eiropas čempionātā vienā disciplīnā var piedalīties trīs sportisti. Līdz ar to Latvijas čempionātā notiks atlase – pirmo trīs vietu ieguvējas varēs piedalīties Eiropas čempionātā. Savukārt vīriešu konkurencē Zigismundam Sirmajam kā 2016. gada Eiropas čempionam ir garantēta dalība Eiropas čempionātā. Līdz ar to vēl trīs šķēpmetēji, kuri izpildījuši Eiropas čempionāta normatīvus, var tikt iekļauti izlasē. Vietu sadale Latvijas čempionātā noteiks sastāvu dalībai Eiropas čempionātā.

Vēl Latvijas čempionātā piedalīties Eiropas čempionāta normatīvus izpildījušie sportisti – Jānis Leitis, Maksims Sinčukovs, Elvijs Misāns, Igors Sokolovs, Mareks Ārents, Gunta Latiševa-Čudare, Sindija Bukša, Līga Velvere un Lauma Grīva.

Čempionātā piedalīsies arī Latvijas rekordiste daudzcīņā Laura Ikauniece-Admidiņa šķēpa mešanā un lodes grūšanā.

Eiropas čempionāta komandas sastāvu apstiprinās Treneru padome un Latvijas Vieglatlētikas savienības valde pēc Latvijas čempionāta.

Sacensību atklāšana 28. jūlijā plkst. 15:40, savukārt sacensību sākums otrajā dienā plkst. 09:30.