Sestdien tiks atklāta vieglatlētikas sacensību Sportland kauss jaunā sezona

LVS, 10/01/2018 14:00

Sestdien, 13. janvārī, Kuldīgas vieglatlētikas manēžā notiks sacensību Sportland kauss pirmais posms, kurā piedalīsies vairāk nekā 700 jauno sportistu U16 un U20 grupā.

Ikviens vieglatlētikas līdzjutējs aicināts apmeklēt Sportland kausa sacensības, jo jaunajiem sportistiem būs nepieciešams līdzjutēju uzmundrinājums un atbalsts. Intriģējošākās cīņas gaidāmas Sportland kausa disciplīnās – 60m, 60m/b, 300m, 1000m, 1500m, tāllēkšanā un augstlēkšanā. Paralēli notiks sacensības papildus disciplīnās – 600m, lodes grūšanā un kārtslēkšanā.  

2018. gada sezonā sacensības norisinās sešos posmos: 13. janvārī Kuldīgā, 2. martā Rīgā, 17. maijā Rēzeknē, 7. jūnijā Saldū, 14. jūlijā Jelgavā un finālposms 4. augustā Rīgā.

Jaunās sezonas motīvs Daba ir visa sākums. Atlēts - turpinājums. simbolizēs katru posmu ar Latvijā raksturīgiem laika apstākļiem. Sniegs - mainīgums, impulsivitāte. Lietus - auglība, panākumi, dziedināšana. Saule - Dzīvība un mūžīgā kustība. Migla - noslēpums, gatavība nezināmajam. Zibens - enerģija un spēks. Rasa - rezultāts, pārmaiņas. Kuldīgas posms tiks aizvadīts sniega zīmē. 

Ikvienās sacensībās būs būtisks balvu fonds. Sacensību kausu ieskaitē ar dāvanu kartēm no Sportland un Nike tiks apbalvoti katras disciplīnas pirmo trīs vietu ieguvēji U16, U18, U20 un pieaugušo konkurencē.

Plānotos jaunumus Sportland kausa jaunajā sezonā ieskicē LVS sacensību komercdirektors Genādijs Ļebedevs: “Šogad sacensības notiks sešos posmos, no kuriem divi notiks telpās, bet četri – stadionos. Esam ieplānojuši, ka sacensībās varēs piedalīties vairāku vecumu grupu sportisti – U16, U18, U20 un pieaugušie ar mērķi sacensties starp savas vecuma grupas pārstāvjiem. Tas gan palielinās jauno sportistu izredzes izcīnīt balvas, gan, piemēram, mešanu disciplīnu pārstāvjiem ļaus sacensties ar savai vecuma grupai atbilstošiem mešanu rīkiem. Dažos posmos integrēsim Kids athletics jeb bērnu vieglatlētikas aktivitātes, lai jaunākie sportisti varētu apgūt vieglatlētikas pamata disciplīnas vienkāršā un interesantā veidā. Šogad nerīkojam sacensību kopvērtējumu, bet finālposms Rīgā būs īpašs ar to, ka piedalīsies visu grupu sportisti, rīkosim Kids Athletics aktivitātes un organizēsim īstus vieglatlētikas svētkus.”

Šogad sacensības tiek organizētas kopā ar biedrību Baltic events. "Mums ir svarīgi piedalīties bērnu un jauniešu attīstībā un sekmēt viņu sportisko gatavību, sniedzot iespēju piedalīties kvalitatīvi organizētos pasākumos un sacensībās jebkurā jomā, kur redzam, ka spējam dot pienesumu no savas puses kā sporta pasākumu organizatori," komentē biedrības Baltic Events valdes priekšsēdētājs Sandijs Pinkulis.