Latvijas čempionātu sezona noslēgusies Carnikavā

LVS, 17/10/2016 12:14

Ar rekordlielu dalībnieku skaitu 15. oktobrī Carnikavā tika izcīnītas sezonas pēdējās godalgas vieglatlētikā - skriešanas krosā.

Uz starta līnijas stājās 410 skrējēji no visas Latvijas. Šajās sacensībās elites grupās Latvijas spēcīgākie vieglatlēti, orientieristi un citu sporta veidu pārstāvji cīnījās par ceļazīmi uz Eiropas čempionātu krosā, kas decembra mēnesī norisināsies Itālijā. 

Elites grupā dāmām bija jāveic 6 kilometru distance jeb 3 divu kilometru apļi. Jau pēc pirmā apļa vadību uzņēmās soļotāja
Agnese Pastare, aiz kuras otrajā vietā turējās Guna Ģermane. Līdz pat finišam šis stāvoklis saglabājās un Pastare mērķa līniju sasniedza pirmā. Tādējādi viņa par Latvijas čempioni krosā kļuva otro gadu pēc kārtas. Otrā finišēja Guna Ģermane, bet trešo vietu beigās izrāva Gundega Heidingere

Vīriešiem bija jāveic 8 kilometru distance. Te pēc pirmā apļa valdīja līderu trio, kurā ietilpa
Jānis Girgensons, Reinis Hartmanis un Indulis Bikše. Pamazām no trijnieka atkrita Bikše, bet distances otrajā pusē arī Hartmanis. Līdz ar to Jāņa Girgensona uzvara vairs netika apšaubīta un viņš, finišējot lepnā vientulībā, tika kronēts par Latvijas čempioni. Sudraba medaļu saņēma Reinis Hartmanis, bet bronzas – Indulis Bikše.