Vieglatlētu komandas cīnīsies Sportland komandu kausā

LVS, 01/08/2016 09:00

Svētdien atjaunotajā Rēzeknes stadionā notiks Sportland komandu kauss, kas vienlaikus ir sacensību noslēguma posms šajā sezonā.

Plkst. 12:00 tiks oficiāli atklāts jaunais stadions, savukārt plkst. 13:30 sāksies cīņa starp Latvijas vieglatlētu komandām

"Sportland kausa" V posma sacensības ir paredzētas kā komandu sacensības. Dalībnieku skaits disciplīnā no komandas nav ierobežots.

Komandas ieskaitē tiek ņemti vērā 10 (desmit) labākie rezultāti, neatkarīgi no tā, kurā vecuma grupā un dzimumā rezultāti sasniegti, ņemot vērā komandas dalībnieka augstāko vietu konkrētā disciplīnā.

Komandu cīņā vērtē tikai tās komandas, kurām ir vismaz 10 (desmit) ieskaites 10 (desmit) atsevišķās disciplīnās.  

Komandu ieskaitē punkti tiek piešķirti, katrā vecuma grupā un dzimumā vērtējot katru disciplīnu atsevišķi – par I vietu (1 punkts), par II vietu (2 punkti), par III vietu (3 punkti), par 4. vietu (4 punkti), par 5. vietu (5 punkti), par 6. vietu (6 punkti) utt. līdz 30. vietai. Vietas no 30. līdz …. saņem 30 punktus.

Uzvar komanda ar mazāko punktu summu, ja vairākām komandām ir vienāda punktu summa – uzvar komanda, kura ir izcīnījusi vairāk medaļas (pirmkārt – zelta, otrkārt - sudraba, treškārt - bronzas).

Katrs dalībnieks drīkst piedalīties ne vairāk kā 3 disciplīnās

Komandu vērtējumā tiek apbalvotas 1. – 3. komanda ar dāvanu kartēm no sporta veikala Sportland. I vieta – dāvanu karte EUR 500 apmērā, II vieta – dāvanu karte EUR 300 apmērā, III vieta – EUR 200 apmērā. Papildus tiks apbalvoti augstvērtīgāko rezultātu īpašnieki kā pieaugušo, tā U-16 grupā sieviešu un vīriešu konkurencē. 

Sacensību nolikums un programmas projekts - ziņas pielikumā.