Uz Jelgavas nakts pusmaratonu pēc medaļām un kultūras

LVS, 19/07/2016 14:33

Skriešanas seriāla Bigbank Skrien Latvija posmi jau sen vairs nav tradicionālas skriešanas sacensības, kurās galvenie notikumi ir starts, finišs un apbalvošana. Tā ir piedzīvojumiem, izklaides iespējām piepildīta diena... un dažreiz arī nakts.

Jelgavas nakts pusmaratons ir vienīgais pusmaratons Latvijā, kurā dalībnieki varēs sajust, piedzīvot un izbaudīt vasaras nakts burvību kā skrienot, tā arī izklaidējoties gan pirms, gan arī pēc skrējiena.

Sportland Redrifta čempionāts
Lai gan sacensību starts tiks dots vēlu vakarā pulksten 22:15, dalībnieki, līdzjūtēji un citi Jelgavas viesi tiek aicināti uz pilsētu doties jau agrāk. Pirmkārt, jau tāpēc, ka no pulksten 12:00 būs iespējams saņemt savus starta numurus. Otrkārt - visas dienas garumā šeit notiks aizraujošas un pat neparastas aktivitātes. Viena no tādām noteikti būs Sportland redrifta čempionāts, kas norisināsies no pulksten 15:00 līdz pusnaktij. Redrift ir Japānā dzimis sporta veids un, lai gan automodeļi izskatās kā no rotaļlietu preču veikala, tā nebūt nav. Tās ir profesionālas radio vadāmas drifta automašīnas, kuras spēj attīstīt līdz pat 120km/h lielu ātrumu. Sacensības redriftā notiks gan PRO, gan Tautas klasēs. Tautas klasē ikvienam būs iespēja pieteikties pasākumā uz vietas un sacensties par ātrāko trases laiku.

Uz ūdens – ūdens motocikli un ūdens bumbu sacensības
Vasara noteikti ir īstais laiks, lai izklaides programmā iekļautu aktivitātes uz ūdens. Tāpēc no pulksten 17:00 – 18:30 būs iespēja vērot aizraujošus ūdens motociklu paraugdemonstrējumus. Lieki piebilst, ka  adrenalīna un ūdens šļakatas garantētas arī skatītājiem! Savukārt no pulksten 17:00 līdz 19:00 notiks ūdens bumbu sacensības. Pieteikties tām varēs no pulksten 16:20 un dalībniekiem jābūt vismaz 18 gadus jauniem.

Izklaides bērniem - putu paradīze un vēl
Jau tradicionāli Jelgavas nakts pusmaratons ir ļoti iecienīts arī pasākuma mazākajiem viesiem - ne tik vien tāpēc, ka šeit varēs piedalīties aizraujošā skrējienā un finišā saņemt medaļu, bet arī kārtīgi izklaidēties. Šogad organizatori bērniem no pulksten 17:00 Pasta salā piedāvās piepūšamās atrakcijas, bet pulksten 21:00, stundu pēc Bērnu skrējiena starta, notiks gada gaisīgākais pasākums bērniem - Sportland putu ballīte.

M
uzikāla programma līdz pat pusnaktij
Lai ikvienam šī vakara laikā izdotos saklausīt sev iecienītas skaņas - par pasākuma muzikālo noformējumu rūpēsies vairāki mūziķi. No pulksten 17:00 uzstāsies mākslinieki no Bērnu un jauniešu mūzikas kluba, pēc pulksten 20:00 - Miks Galvanovskis ar pavadošo sastāvu, bet pulksten 22:30 stafeti pārņems Eduars Grieze ar grupu. Taču vakara kulminācijā 23:30 būs iespēja dzirdēt grupas Pienvedēja piedzīvojumi koncertu.

Vairāk informācijas un reģistrācija pasākumam - bigbankskrienlatvija.lv