Eiropas čempionāta pirmā diena

Andris Staģis, Statistiķis, 15/08/2022 23:38
Foto: World Athletics

Gunta Vaičule pusfinālā iekļūst ar rezultātu 52,26 sek.

Pirmdien, 15. augustā, Minhenes Olimpiskajā stadionā sākās XXV Eiropas čempionāts. Jau pirmajā sacensību dienā tika noskaidroti čempioni piecās disciplīnās – maratona skrējienā un lodes grūšanā kā vīriem, tā dāmām, kā arī 10000m skrējienā dāmām.

Savukārt kā pirmā no astoņu Latvijas vieglatlētu komandas 400m priekšskrējienā startēja Gunta Vaičule. Trijos priekšskrējienos tika noskaidrotas 12 ātrākās skrējējas, kuras jau otrdien kopā ar vēl tikpat “elites” skrējējām uzzinās finālistes.

Guntai bija jāstartē trešajā skrējienā, kurā pēc sezonā labākajiem rezultātiem viņai bija tikai ceturtais rezultāts (51,93 sek.). Priekšskrējienu noteikumi bija ļoti strikti – pusfinālā iekļūst pirmo triju vietu ieguvējas un pēc tam tiesneši piepluso vēl trīs ātrākās ceturto vai pat piekto vietu ieguvējas. Ļoti ātrs bija padevies otrais skrējiens, kurā pat piektais rezultāts bija labāks par 52 sek.

Guntai bija noteikti jāfinišē pirmajā trijniekā. To viņa arī paveica, finišējot otrajā vietā ar rezultātu 52,26 sek. Šī skrējiena uzvarētāja bija Katija Azevedo no Portugāles ar rez. 51,63 sek. Gunta pusfinālam kvalificējās ar devīto labāko rezultātu. Pusfinālos, kas notiks otrdien pa dienas vidu, Guntai jāstartē jau pirmajā skrējienā (plkst.14.00) pa pirmo celiņu. Pēc sezonas labākajiem rezultātiem viņai ir septītais rezultāts. Savukārt šogad ātrākas bijušas Lieke Klavera (Nīderlande) – 50,18 sek.(6. celiņš), Anna Kielbasinska (Polija) – 50,28 sek. (3.celiņš) un Korina Švāba (Vācija) – 50,91 sek. (4. celiņš).

 

Andris Staģis