Norisināsies Latvijas U18 un U20 čempionāts

Rebeka Ozolniece, 07/07/2022 21:00

No 9. līdz 10. jūlijam Jelgavā norisināsies Latvijas U18 un U20 čempionāts.

Divu dienu garumā sportisti cīnīsies par Latvijas čempionu tituliem divās vecuma grupās, konkurējot arī par iespēju pārstāvēt Latviju Baltijas U18 un U20 komandu čempionātā.

Šogad tradicionālo Latvijas izlases sastāva nokomplektēšanu uz Baltijas komandu čempionātu ietekmē no 4. līdz 7. jūlijam notiekošais Eiropas U18 čempionāts. Jaunatnes komisija pieņēmusi lēmumu, ka visi sportisti, kuri pārstāvējuši Latviju Eiropas U18 čempionātā, automātiski nodrošina sev vietu izlases sastāvā Baltijas komandu čempionātā. Šādi noteikumi neattiecās uz augstlēkšanu jaunietēm, jo šajā disciplīnā uz Eiropas U18 čempionātu bija kvalificējušās trīs sportistes.

Pārējie atlases kritēriji paliek nemainīgi, katras disciplīnas pirmās vietas ieguvēji izcīna iespēju pārstāvēt Latviju Baltijas U18 un U20 komandu čempionātā. Savukārt par otro pārstāvi disciplīnā lemj Jaunatnes un Treneru komisijas, balstoties uz startu Latvijas U18 un U20 čempionātā.

Sacensību programmu un nolikumu meklē pielikumā!

Ikviens interesents aicināts būt klātesošs šajās sacensībās, kuru sākums pirmajā dienā ir plkst. 13.00, savukārt otrajā dienā plkst. 10.00.