27. EIROPAS VIEGLATLĒTIKAS KONGRESS UN EIROPAS VIEGLATLĒTIKAS KONVENCIJA

Rebeka Ozolniece, 15/10/2021 16:00

2021. gada Eiropas Vieglatlētikas kongress notika 14. oktobrī – Lozannā, Šveicē.

Kongress ir dalībvalstu federāciju ģenerālā asambleja un Eiropas Vieglatlētikas asociācijas augstākā iestāde, kā arī forums ierosinātajiem konstitūcijas grozījumiem un izmaiņām, par kurām pēc tam tiek balsots.

2021. gada kongresā tika ievēlēts jauns Eiropas Vieglatlētikas prezidents (Dobromirs Karamarinovs), viens viceprezidents un divi padomes locekļi.

“Vēlreiz paldies par atbalstu un uzticēšanos, kuru neuzskatu kā pašsaprotamu. Man ir milzīgs gods tikt ievēlētam par prezidentu un turpināt kalpot Eiropas vieglatlētikai. Es centīšos darīt visu iespējamo, lai atmaksātu jūsu atbalstu un uzticību,” savā uzrunā sacīja jaunievēlētais Eiropas Vieglatlētikas prezidents Karamarinovs.

Vairāk lasi šeit.

15.-16. oktobrī norisinās arī Eiropas Vieglatlētikas konvencija - Lozannā, Šveicē.

Tajā piedalās biedru federācijas, Eiropas vieglatlētikas partneri, sanāksmju organizatori un citu asociēto organizāciju delegāti.

Divu dienu programmā ir iekļauti desmit semināri un divas paneļdiskusijas, kurās tiek apspriestas visdažādākās tēmas. Kā ierasts, notiks arī reģionālo vieglatlētikas organizāciju un interešu grupu sanāksmes.

Konvencijā piedalās arī Latvijas vieglatlētikas savienības pārstāvji, Arnis Lagzdiņš (Latvijas vieglatlētikas savienības prezidents) un Dmitrijs Miļkevičs (Latvijas vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs), daloties Latvijas vieglatlētikas savienības pieredzē par dažādu procesu organizēšanu. Jāmin, ka atzīstami vārdi no Eiropas tika saņemti par projekta “I Run Clean” veiksmīgu integrēšanu Latvijā. Latvija Eiropas federāciju sarakstā ierindojas otrajā vietā pēc reģistrēto sportistu skaita (1956).

Vairāk lasi šeit