Alisone Neidere par vienu centimetru atpaliek no Latvijas rekorda kārtslēkšanā

Andris Staģis, Statistiķis, 14/05/2021 15:32
Sanita Ieva Sparāne

Izpaliekot pašmāju sacensībām, vairāki Latvijas vieglatlēti atzīstami startē ārvalstīs.

Sacensībās Itālijā, Avelino pilsētā, Dmitrijs Serjogins uzvarēja 5000 m skrējienā ar šogad labāko rezultātu starp Latvijas skrējējiem – 14:37,87.

Vēl iespaidīgāks panākums sacensībās Sietlā (ASV) ir tur dzīvojošai Latvijas pilsonei Alisonei Neiderei. Alisone uzvarējusi kārtslēkšanās sacensībās – vēl būdama jauniete (U18) viņa pārvarēja augstumu 4,19 m. Rezultāts ir jauns personīgais rekords, kā arī par vienu centimetru atpaliek no trim Latvijas rekodiem – sievietēm, juniorēm (U20) un jaunietēm (U18). Rekords ir 4,20 m un kopš 2012. gada pieder Kristai Obižajevai.

Daudz iepriecinošu rezultātu no mūsu vieglatlētiem var gaidīt arī šīs nedēļas nogales sacensībās ASV studentu konferenču  čempionātos, kuros startē 12 mūsu vieglatlēti. Pirmā „karstā ziņa” – Rūta Kate Lasmane sacensībās Ralejā tāllēkšanā izcīnījusi sesto vietu ar jaunu personīgo rekordu – 6,17 m. Interesanti, ka tagad četrām Latvijas tāllēcējām ir vienāds rezultāts – 6,17 m un visas ir arī sezonas līderes: Māra Grīva, Ieva Turķe, Kristīne Blaževiča un Rūta Kate Lasmane.

Andris Staģis