Latvijas izlases sportisti piedalīsies Eiropas kausā mešanu disciplīnās

Ieva Misāne, 30/04/2021 12:00

8. un 9. maijā Horvātijas pilsētā Splitā notiks Eiropas kauss mešanu disciplīnās, piedaloties vairākiem Latvijas izlases sportistiem. Kopā sacensībās plāno piedalīties 399 sportisti no 42 Eiropas valstīm.

Sākotnēji sacensības bija paredzēts rīkot marta vidū Portugāles pilsētā Leirijā. Pandēmijas dēļ pasākums bija jāpārceļ. Eiropas Vieglatlētikas asociācija un sacensību organizatori, izvērtējot visus faktorus, vienojās par jaunu norises vietu, līdz ar to tagad Eiropas kauss pārceļas vairāk uz austrumiem un Splitā svinēs 20. gadadienu.

Eiropas kausā piedalīsies vairāki Latvijas izlases sportisti – Gundega Grīva, Jānis Svens Grīva un Rolands Štrobinders šķēpa mešanā, kā arī Makars Korotkovs vesera mešanā.

Gundega jau ir atklājusi sacensību sezonu Dienvidāfrikā marta beigās ar rezultātu 51.08m. Sportistes personīgais rekords ir 57.31m, sasniegts 2013. gadā Dienvidāfrikā. Arī Jānis Svens Grīva šosezon piedalījies sacensībās Dienvidāfrikā ar labāko rezultātu 74.06m. Sportists pagājušajā sezonā Prezidenta balvas ietvaros pirmo reizi šķēpu raidīja tālāk par 80m atzīmi un uzstādīja jaunu savu labāko rezultātu – 81.85m. Savukārt Rolands Štrobinders 2017. gada vasarā sacensībās Vācijā laboja savu personīgu rekordu – 85.07m.

Vesera metējs Makars Korotkovs, būdams U20 vecuma grupas sportists, piedalīsies pieaugušo konkurencē. Viņa personīgais rekords ar 6kg veseri ir 69.06m. Ar šo rezultātu viņš vienlaicīgi ir izpildījis kvalifikācijas normatīvu dalībai Pasaules U20 čempionātā, kas notiks 17.-22. augustā Kenijas galvaspilsētā Nairobi.

Sacensībām būs iespējams vērot līdzi tiešraidē šeit.

Veiksmi un iepriecinošus rezultātus Latvijas komandai!
#VieglatlētiVar