Vieglatlētikas sacensību kalendārs maijā

Ieva Misāne, 22/04/2021 13:00
Guntis Bērziņš

Informējam par plānoto sacensību kalendāru maijā, ņemot vērā šī brīža ierobežojumus.

Šogad atsevišķi nenotiks Latvijas čempionāts stafetēs U16, U18 un U20 vecuma grupām. Stafetes tiks pievienotas katras vecuma grupas Latvijas čempionātam, kā tas ir bijis līdz šim. 

16.maijā plānots aizvadīt starptautiskās Olimpiskā čempiona Jāņa Lūša piemiņas kausa izcīņas sacensības šķēpa mešanā. Balstoties uz spēkā esošajiem Ministru kabineta noteikumiem, sacensībās būs atļauts piedalīties tikai Latvijas un citu valstu nacionālo izlašu sportistiem. Mainoties Ministru kabineta noteikumiem, var tikt lemts par paplašinātāku dalībnieku sastāvu šajās sacensībās.

Baltijas komandu čempionāta daudzcīņās norises datumi ir pārcelti par vienu dienu vēlāk. Šīs sacensības plānots aizvadīt 22.-23.maijā Veru, Igaunijā.

Latvijas Sporta federāciju padome jau ziņoja, ka ir izstrādāti priekšlikumi valdībai, kas skar uzlabojumus attiecībā uz organizatoru un sacensību statusu, norises vietas veidu un platību, dalībnieku vecumu un skaitu, kas vienlaikus drīkst atrasties sacensību norises vietā, personu akreditēšanu, apbalvošanas norisi, skatītājus un iespējamu vienotu atļauto sacensību kalendāra izstrādi.

Par pārējo maijā plānoto sacensību norisi informēsim pēc valdības pieņemtajiem lēmumiem.