Atcelts Eiropas čempionāts krosā

Ieva Misāne, 09/09/2020 20:30

Eiropas Vieglatlētikas asociācija informē, ka ir atcelts Eiropas čempionāts krosā, kas bija paredzēts 13. decembrī Īrijas galvaspilsētā Dublinā.

8. septembrī notikušajā Eiropas Vieglatlētikas asociācijas valdes sēdē tika pieņemts lēmums atcelt Eiropas čempionātu krosā, ņemot vērā vispārējo nenoteiktību par masu sporta pasākumu rīkošanu, Īrijā pastāvošajiem sanitārajiem ierobežojumiem un visā Eiropā koronavīrusa pandēmijas dēļ noteikto ceļošanas ierobežojumu dēļ.

“Lēmums atcelt Eiropas čempionātu krosā Dublinā bija patiesi grūts. Pēc Parīzes Eiropas čempionāta atcelšanas šī bija pēdējā iespēja Eiropas vieglatlētikas pasākumam šogad. Es zinu, ka sportisti un vieglatlētikas kopiena ar nepacietību gaidīja šo notikumu, bet lūdzu saglabāt mieru šajos apstākļos, ”sacīja Dobromirs Karamarinovs, Eiropas Vieglatlētikas asociācijas pagaidu prezidents.

"Es vēlos izteikt cieņu gan vietējai organizācijas komitejai par viņu līdzšinējo apņēmību un ieguldīto darbu, gan Īrijas vieglatlētikas asociācijai par fantastisko atbalstu, kamēr mēs strādājam mūsu sporta veidam grūtajos laikos," sacīja Karamarinovs.