Šīs vasaras lielākais notikums Baltijas vieglatlētikā – Valsts prezidenta balvas izcīņa notiks

Ieva Misāne, 31/07/2020 13:00

Vienas no lielākajām un tradīcijām bagātākajām vieglatlētikas sacensībām Baltijā – Valsts prezidenta balva vieglatlētikā – šogad no 14. līdz 15. augustam notiks Ogrē, Ogres novada Sporta centra stadionā. Laikā, kad sporta notikumi ir ierobežoti un tiek atcelti, Valsts prezidenta balvas izcīņa būs lielākais un nozīmīgākais Baltijas mēroga vieglatlētikas pasākums šovasar.

Divas dienas Baltijas valstu spēcīgākie vieglatlēti cīnīsies gan individuālajās disciplīnās, gan par spēcīgākās komandas titulu. Sacensības solās būt spraigas un visnotaļ interesantas, jo sportisti gaida iespēju sacensties, lai sasniegtu jaunus personīgos un komandu rekordus. Latvijas izlase tiks veidota un komplektēta pēc tās labākā sastāva. Šogad būs unikāla iespēja redzēt Latvijas labākos sportistus vienkopus, jo to kalendāri šajā laika posmā ir neierasti brīvi un katras sacensības ir īpaši svarīgas.

Valsts prezidenta balvu vieglatlētikā būs iespēja vērot jebkur kvalitatīvā tiešraidē ar profesionāliem komentētājiem, ko nodrošinās Sportacentrs.com TV bez maksas. Lai atbalstītu sportistus un justu viņiem līdzi, tajā pašā laikā ievērojot drošības pasākumus, aicinām vērot sacensības interneta tiešraidē.

Sacensības šogad tiks aizvadītas jau 26. reizi. Par Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā mājvietu uzskatāms Jāņa Daliņa stadions Valmierā, bet šogad vēl, ņemot vērā stadiona rekonstrukciju, sacensības norisināsies Ogrē. Nākamgad sacensības ar jaunu sparu atgriezīsies sev ierastajā mājvietā – atjaunotajā Jāņa Daliņa vieglatlētikas stadionā.

Valsts prezidenta balva vieglatlētikā ir unikāla ar galveno balvu pasniegšanas tradīcijām – tikai pie mums, Latvijā, galvenos apbalvojumus atlēti un komandas saņem īpašā pieņemšanā pie Valsts prezidenta Rīgas pilī.

Valsts prezidenta balvu vieglatlētikā organizē Valmieras pilsētas pašvaldība, Vidzemes Olimpiskais centrs, Ogres pilsēta un Latvijas vieglatlētikas savienība. Pasākums tiek līdzfinansēts no valsts budžeta līdzekļiem sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un Latvijas Sporta federāciju padomi.