Vairāk nekā 650 jaunie vieglatlēti piedalījušies sacensībās “Maxima jaunatnes kauss”

LVS, 11/02/2019 13:00

Vakar, 10. februārī, Rīgas sporta manēžā notika vēl nebijušas Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) rīkotas sacensības “Maxima jaunatnes kauss”.

Sacensības rīkotas, atsaucoties uz Latvijas jauno sportistu un viņu treneru lielo interesi par jaunām, tieši viņiem piemērotām sacensībām, kas ļautu dalībniekiem novērtēt savas prasmes un izpildīt normatīvus dalībai Latvijas U16 čempionātā, kas 23. un 24. februārī notiks Rīgā. “Maxima jaunatnes kausā” piedalījās vairāk nekā 650 sportisti no U14 un U16 vecuma grupām, kuri ieradās Rīgā no 24 Latvijas pilsētām.

Maxima jaunatnes kausa uzvarētāji:
60m
Edgars Avens 7.33 (Auseklis)
Madara Bērziņa 7.79 (Valmieras Bērnu sporta skola)
300m
Edgars Avens 39.22 (Auseklis)
Renāte Beļājeva 45.15 (SK Ašais / Cēsu pilsētas sporta skola)
600m
Agate Caune 1:40.63 (Valmieras Bērnu sporta skola)
Mihails Filipovičs 1:31.49 (Arkādija)
1000m
Nils Ivanovskis 2:51.04 (Arkādija)
Agate Caune 3:12.86 (Valmieras Bērnu sporta skola)
60m/b
Marks Ozoliņš 8.74 (Arkādija/LBJSA)
Rēzija Grēta Štrausa 9.14 (Liepājas rajona sporta skola)
Tāllēkšana
Arvis Sūna 6.20m (Bauskas novada bērnu un jaunatnes sporta skola)
Gerda Kerija Dreimane 5.65m (Bauskas novada bērnu un jaunatnes sporta skola)
Augstlēkšana
Marija Elksniņa 1.63m (Daugavpils individuālo sporta veidu skola)
Edvarts Eglītis 1.93m (Jēkabpils sporta skola)
Lodes grūšana
Rikardo Ivanovs 14.36m (Valmieras Bērnu sporta skola)
Adriana Kandu 12.32m (Daugavpils novada sporta skola)
Bērnu daudzcīņa
Adelīna Demidova (Arkādija)
Adrians Hildebrants (Bauskas Bērnu un jaunatnes sporta skola)

“Lai mūsu bērni un jaunieši nākotnē veidotu aktīvu un veselīgu sabiedrību, viņos jau laicīgi jārada interese par veselīgu dzīvesveida ievērošanu un sportošanu. Priecājamies dzirdēt, ka jaunieši ar aizrautību iesaistās vieglatlētikas sacensībās, pārbaudot savas prasmes un izvirzot aizvien augstākus mērķus. Tas, savukārt, motivē mūs atbalstīt šos bērnus, nodrošinot iespēju piedalīties dažādos sportiskos pasākumos un sacensībās,” stāsta SIA “Maxima Latvija” Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris. “Maxima Latvija” un LVS sadarbības ietvaros regulāri tiek rīkotas dažādu formātu sacensības un pasākumi jaunajiem vieglatlētiem, lai veicinātu bērnu un jauniešu sporta attīstību un popularizētu sportu un tā pozitīvo ietekmi uz bērna attīstību un veselību.

“Esmu patīkami pārsteigts par treneru un jauniešu atsaucību,” savos iespaidos dalās LVS sacensību direktors Lauris Madžuls. “Šādas sacensības rīkojam pirmo reizi, līdz ar to bija grūti prognozēt aptuveno dalībnieku skaitu un komandu pārstāvju ieinteresētību. Fakts, ka sacensībās piedalījušies tik daudz jauno vieglatlētu, norāda, ka bērni un jaunieši vēlas sacensties. Īpaši padomājām par sacensību jaunākajiem dalībniekiem, organizējot trīscīņas sacensības, kas ir interesantāks sacensību formāts šai vecuma grupai.”

Sacensības organizētas sadarbībā ar veikalu tīklu MAXIMA Latvija un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.