Valsts prezidents Raimonds Vējonis atklās 23. Valsts prezidenta balvas sacensības

LVS, 29/05/2017 11:18
Raimonds Vējonis

10. jūnijā plkst. 20.00 Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā tiks atklātas Baltijā lielākās vieglatlētikas komandu sacensības – Valsts prezidenta balva vieglatlētikā. Atklāšanas ceremoniju ar savu klātbūtni pagodinās sacensību patrons Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

No 10. līdz 11. jūnijam Valmierā norisināsies tradīcijām bagātā ”Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā ” izcīņa. Kā ierasts, sacensības tiks atklātas ar īpašu ceremoniju, kurā šajā gadā dzirdēsim Andžeja Grauda bungu skolu un Elzu Rozentāli. Tāpat notiks arī Latvijas vieglatlētikas leģendu godināšana. Šogad īpaši tiks izcelta tāllēkšana, un atklāšana tiks aizvadīta šīs disciplīnas zīmē.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis novēl ikvienam sportistam sasniegt augstus mērķus un būt gandarītiem par paveikto: „Daudziem jaunajiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vieglatlētiem šīs sacensības ir būtisks atskaites punkts un iespēja parādīt ilgstoša treniņu darba rezultātu. Arī pats savulaik esmu trenējies vieglatlētikā un zinu, cik liela nozīme ir gribasspēkam un neatlaidīgam, mērķtiecīgam darbam, lai sasniegtu izvirzītos mērķus un gūtu panākumus.”

Šī Valsts prezidenta balvas izcīņa jau sesto gadu norisināsies formātā, kas paredz, ka savā starpā sacentīsies Baltijas valstu komandas. Kopumā tiks noskaidroti kausa ieguvēji piecās kategorijās: individuāli labākais vieglatlēts un vieglatlēte, labākā vīriešu un sieviešu komanda, kā arī spēcīgākā komanda kopvērtējumā. Cīņā par individuālajiem kausiem iesaistīsies arī citu valstu sportisti, kuru vidū šogad ir ievērojams skaits Baltkrievijas vieglatlētu.

Baltijas vērienīgākās vieglatlētikas komandu sacensības „Valsts prezidenta balva vieglatlētikā” organizē Vidzemes Olimpiskais centrs, Latvijas vieglatlētikas savienība, Valmieras pilsētas pašvaldība un Valsts prezidenta kanceleja.

Sacensības atbalsta: „Elektrum”, „Bosch”, „BTA”, „Valmieras stikla šķiedra”, „Latio”, Valpro”, „Sportland”, „Nike”, „Mežezers”, „Vaidava ceramics”, „Valleta”, „Ionfilter”, „Moller’s”, „Rumalaya”, „Sēklas un stādi”, informatīvie atbalstītāji „Radio Tev” un „Valmieras ziņas”.

Informāciju sagatavoja:
SIA „Vidzemes Olimpiskais centrs”
Sabiedrisko attiecību un komunikācijas projektu vadītājs
Ādolfs Žunna
www.voc.lv
adolfs.zunna@voc.lv