Arnis Rumbenieks kvalificējas Pasaules čempionātam Budapeštā

Rebeka Ozolniece, 02/06/2023 18:00
Foto: Guntis Bērziņš

Arnis Rumbenieks kā pirmais Latvijas vieglatlēts ir kvalificējies Pasaules čempionātam vieglatlētikā, 35km soļošanas distancē. Čempionāts norisināsies no 19. līdz 27. augustam Budapeštā, Ungārijā.

Arnis Rumbenieks ir kvalificējies pēc Pasaules ranga, ierindojoties starp tiem sportistiem, kuri laika periodā no 2021. gada decembra līdz 2023. maijam ir izcīnījuši vietu TOP50, startējot augsta līmeņa starptautiskās sacensībās un par to iegūstot attiecīgos ranga punktus.

Arnis Rumbenieks, komentējot gatavošanās periodu Pasaules čempionātam: "Ņemot vērā, ka pirmās sacensības 35km ir jau marta beigās (Dudinska’50), tad treniņnometne augstkalnē jāaizvada jau janvārī. Pirmais starts atstāja mazliet nepadarīta darba sajūtu. Pietrūka mazāk kā 20 sek. līdz PB. Bet, ja var tā teikt, tad "dabūju pa biksēm", un nākamais izaicinājums Madridē 10km distancē jau izdevās bez pārmetumiem sev. Eiropas komandu čempionātā startēju 20km distancē, bet dienu iepriekš saaukstējos, un starts nebija veiksmīgs. Šobrīd jau veselība ir darba kārtībā, un ceru, ka vēl izdosies kvalificēties 20km distancei.”

“Darāmais nekad nebūs par maz, vienmēr redzu, kur var vēl mazliet piestrādāt. Ķermenis saka priekšā, jābūt uzmanīgam ar veselību. Kad esi labā formā, imunitāte krītas. Katrs nieks var pieķerties, un mazās iesnas var būt kā darvas piliens medus mucā. Noteikti nav jāmeklē motivācija, par to nesūdzos. 35km distancē labot savu personīgo rekordu, kas ir arī Latvijas rekords. Ja izdosies kvalificēties 20km - tad noteikti progresēt un gūt pieredzi ar domu par Parīzes Olimpiskajām spēlēm”, ziņo Rumbenieks.