Pasaules Kalnu un taku skriešanas čempionāts

Rebeka Ozolniece, 06/04/2023 13:00

2023.gada jūnijā Austrijas pilsētas Insbrukas apkārtnē notiks 2023.gada Pasaules kalnu un taku skriešanas čempionāts (WMTRC).

Insbrukā noteiks 2023. gada čempionus 45 km distancē ar 3100 m kāpumu jeb Trail Short, 86 km distancē ar 5500 m kāpumu jeb Trail Long, kā arī 7 km skrējienā kalnup jeb Vertical ar 1000 m kāpumu un 14 km skrējienā Mountain Classic ar 750 m kāpumu.

Paredzams, ka Latviju katrā no abām garākajām distancēm pārstāvēs 4 sievietes un 4 vīrieši, bet abos īsākajos kalnu skrējienos dosies pa diviem katra dzimuma Latvijas pārstāvim, sportistam startējot divos startos. Tādējādi Latviju sacensībās pārstāvēs 20 skrējēji, kā arī viens delegācijas vadītājs.

Marta vidū izlases sastāvs lielā mērā ir noskaidrots, tomēr nelielas izmaiņas un papildinājumi vismaz teorētiski vēl iespējami, ņemot vērā starptautisko taku skriešanas (ITRA) reitingu izmaiņas līdz 14. aprīlim.

Dalībai Pasaules čempionātā šobrīd gatavojas:

86 km distancē: Linda Meirēna, Linda Boldāne, Viviāna Kirilova, Ieva Upmace – Grīviņa, Artūrs Vadzis, Andris Ronimoiss, Kristaps Magone un Pēteris Grīviņš.

45 km distancē: Lauma Čerņevska, Aiga Taulīna, Ivita Šale, Jānis Kūms, Didzis Glušņevs, Kārlis Eiduks un Sergejs Ļeta.

14 km un 7 km distancē: Gundega Heidingere, Agate Armane, Kristaps Bērziņš un Jānis Mežiels.

Ar Latvijas izlases sportistu starptautiskajiem panākumi pēdējo gadu laikā vari iepazīties pievienotajā pielikumā.

 

Novēlām izlases dalībniekiem veiksmīgu gatavošanās posmu Pasaules čempionātam!

Informāciju sagatavojis: Matīss Vecvagaris, biedrības "Ultrataka" vadītājs