Latvijas vieglatlētu starti Eiropas čempionātā telpās

Andris Staģis, Statistiķis, 05/03/2021 15:00

Pēc vairāk nekā gada pārtraukuma arī vieglatlētiem notiek kāds prestižs – Eiropas vai pasaules mēroga – turnīrs. No 4. līdz 7. martam Polijas pilsētā Toruņā jau 36. reizi notiek Eiropas čempionāts telpās. Zināmu iemeslu dēļ uz to devās tikai divi Latvijas pārstāvji – skrējēji Iļja Petrušenko un Līga Velvere. Līgai šis bija jau trešais starts kontinenta čempionātā, bet Iļja pieaugušo vecumā šādā forumā piedalījās pirmo reizi.

Sacensību otrajā dienā – piektdien – priekšskrējienos startēja abi Latvijas pārstāvji. Kā pirmais 400 m distancē 49 dalībnieku konkurencē startēja Iļja Petrušenko – ceturtajā priekšskrējienā. Iļja finišēja ar rezultātu 48,46 sek., kas ir paša un arī Latvijā labākais rezultāts 400 m skrējienā telpās šajā sezonā. Par dalībnieku samērā augsto rezultātu līmeni liecina fakts, ka ātrāk par 47 sek. jau priekšskrējienu veica 15 dalībnieki, bet vēl 24 – arī ātrāk par 48 sek. Kopējā dalībnieku rangā Iļjam Petrušenko 46. vietā.

Dienas vidū startēja arī Līga Velvere. Arī visu ziemu bez sacensību pieredzes. Līga startēja jau pirmajā priekšskrējienā. 800 m skrējienam bija pieteiktas 35 skrējējas, bet pirmajā skrējienā Līgas konkurentes bija Lielbritānijas, Zviedrijas, Itālijas un Šveices skrējējas. Samērā lēnajā skrējienā uzvarētāja Hīlija Hodžkinsone (Lielbritānija) ar rezultātu 2:05,63 visu priekšskrējienu rezultātu sarakstā ir tikai 15. vietā. Līga finišēja kā ceturtā – 2:06,26. Viņu tikai nedaudz apsteidza Lovisa Linda no Zviedrijas – 2:05,78 un Eleonora Vandi (Itālija) – 2:06,02. Līgai līdz trešajai vietai, kas dotu tiesības startēt pusfinālā, pietrūka 0,24 sek. Visu 35 dalībnieču rangā pēc šiem priekšskrējieniem Līga Velvere ierindojas 24. vietā.

Andris Staģis